Economice

Speedwell pregătește terenul Griro pentru primele apartamente din proiectul de 500 de milioane de euro

Belgienii de la Speedwell au anunțat pe finalul anului trecut semnarea contractului de achiziție a unuia dintre cele mai mari terenuri de pe piața din București. În locul vechilor hale ale Griro, care nu mai erau folosite la capacitate maximă de mult, vor fi înlocuite cu apartamente, clădiri de birouri, dar și spații comerciale.

Dezvoltatorul a făcut demersurile pentru autorizarea prime faze a proiectului. Master-planul a fost prezentat în ședința Comisiei Tehnice de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CTUAT) din cadrul Primăriei săptămâna trecută.

„Am prezentat săptămâna trecută master-planul, totul a bine, am prezentat și ce facilități vor avea și locuitorii din zonă, s-au cerut câteva clarificări, iar comunicarea cu Primăria este bună”, a declarat pentru Economica.net, Didier Balcaen, unul dintre fondatorii Speedwell și CEO.

Belgienii au luat în calcul încă de la achizițe faptul că acum procesul de autorizare este mai greoi, pe fondul PUZ-urilor suspendate și anulate, dar sunt încrezători să vor obține autorizările până la finele lui 2023.

„Terenul este mare și mergem pe un proeict mixt. Vom avea în primă fază 300 de apartamente, 20.000 de mp de spații de birouri și 10.000 de mp de retail. Autorizarea depinde de Primărie, dar rămânem pozitivi și credem că vom convinge prin calitatea proiectului și vom avea PUZ-ul aprobat până la sfârșitul lui 2023, iar primele apartamente vor fi livrate în 2025”, ne-a mai declarat Balcaen.

În paralel cu procesul de autorizare,Speedwell face demersurile și pentru obținerea autorizațiilor de demolare. La mijlocul anului viitor ar putea fi demolat Griro Tower, turnul de 15 etaje,  care va fi înlocuit cu o nouă clădire.

Planurile imobiliare pentru acest teren sunt de a construi 2.000 de apartamente, 60.000 mp de spații de birouri și servicii. Valoarea investiției va fi în jur de 500 de milioane de euro, potrivit anunțului companiei.

Pe lângă Speedwell, și Kaufland va face aici un șantier pentru construcția unui hipermarket.

Speedwell are un portofoliu semnificativ de proiecte în România, incluzând Record Park  în Cluj-Napoca,  Triama Residence,  The IVY,  MIRO  și  SpacePlus în București,  Paltim în Timișoara și  Riverside City în Râmnicu-Vâlcea.

Fotografie de Sven Mieke pe Unsplash

Sursa: economica.net


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, pastor coordonator in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code