Flux-stiri

STUDIU. Cum puteți scăpa de tensiunea arterială ridicată pentru totdeauna. Secretul este în farfuria ta

  • Tensiunea arterială ridicată este un factor de risc major pentru bolile cardiovasculare.
  • Scăderile tensiunii arteriale ar avea un impact pozitiv semnificativ asupra sănătății publice.
  • Rata globală a mortalității și numărul de boli cauzate de dietele sărace sunt mult mai mari decât consumul excesiv de alcool, fumatul, sexul neprotejat și abuzul de droguri la un loc.

Chiar și dietele vegetale mai puțin stricte, care conțin cantități mici de produse de origine animală, pot scădea tensiunea arterială, arată o analiză. Cercetătorii de la Warwick Medical School subliniază că modelele de alimentație care conțin cantități mai mari de alimente vegetale, dacă sunt combinate cu cantități mici de alimente de origine animală, cum ar fi carnea și lactatele, vor reduce în continuare tensiunea arterială, bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale.

Echipa a comparat șapte diete pe bază de plante, inclusiv dieta mediteraneană, DASH, vegetariană, bogată în fibre, vegană, bogată în fructe și legume și nordică. Mai multe dintre aceste diete conțineau unele produse de origine animală, dar rezultatele au arătat că acestea exercită un efect similar asupra tensiunii arteriale, așa cum s-a observat în cazul dietelor vegetariene stricte.

Tensiunea arterială ridicată este un factor de risc major pentru bolile cardiovasculare, prin urmare, scăderile tensiunii arteriale ar avea un impact pozitiv semnificativ asupra sănătății publice.

Rata globală a mortalității și numărul de boli cauzate de dietele sărace sunt mult mai mari decât consumul excesiv de alcool, fumatul, sexul neprotejat și abuzul de droguri la un loc.

În fiecare an, aproximativ 5 milioane de decese ar putea fi prevenite printr-o alimentație bazată mai mult pe plante, bogată în cereale integrale, nuci, fructe, legume și semințe. Echipa de cercetare a vrut să vadă dacă dietele bazate pe plante trebuie să fie lipsite de orice produs de origine animală pentru a reduce suficient tensiunea arterială.

Joshua Gibbs, primul autor al studiului, a declarat: „Am analizat 41 de studii care au implicat 8 416 participanți, în care au fost studiate efectele a șapte diete diferite bazate pe plante (inclusiv DASH, mediteraneană, vegetariană, vegană, nordică, bogată în fibre și bogată în fructe și legume) asupra tensiunii arteriale în cadrul unor studii clinice controlate. O revizuire sistematică și o meta-analiză a acestor studii au arătat că majoritatea acestor diete au redus tensiunea arterială. Dieta DASH a avut cel mai mare efect de reducere a tensiunii arteriale cu 5,53/3,79 mmHg în comparație cu o dietă de control și cu 8,74/6,05 mmHg în comparație cu o dietă „obișnuită”. O reducere a tensiunii arteriale de amploarea celei provocate de un consum mai mare de diete pe bază de plante, chiar și cu produse de origine animală limitate, ar duce la o reducere cu 14% a accidentelor vasculare cerebrale, o reducere cu 9% a atacurilor de cord și o reducere cu 7% a mortalității generale”

The post STUDIU. Cum puteți scăpa de tensiunea arterială ridicată pentru totdeauna. Secretul este în farfuria ta appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code