- 100 de mame singure folosesc FIV în fiecare săptămână, în UK.
- Condiția de mamă singură este mai acceptabilă social ca acum 10 ani.
- Cel mai solicitat tratament este cel de congelare al ovulelor.
- În 2022, 0,4% dintre femeile singure au apelat la mame-surogat.
Mamele nu vor să se mai lege la cap cu un bărbat. În Marea Britanie, numărul mamelor singure care au făcut copii prin FIV s-a triplat în ultimii 10 ani. 100 de femei pe săptămână încearcă să rămână însărcinate fără un partener, arată un raport al Autorității britanice pentru Fertilizare și Embriologie Umană.
Experții spun că această creștere arată că acum situația este mai acceptabilă din punct de vedere social decât acum zece ani.
Crește și numărul britanicelor care apelează la tratamente de FIV care nu sunt finanțate de stat. Cel mai solicitat tratament este cel de congelare al ovulelor. 90% dintre femeile singure au preferat să păstreze această opțiune pentru mai târziu. Doar unul din 10 tratamente de congelare a ovulelor a venit de la cuplurile heterosexuale.
Raportul pentru anul 2022 menționează pentru prima dată și folosirea mamelor-surogat, deși metoda a fost folosită în doar 0,4% din cazuri.
The post STUDIU. Numărul mamelor singure care fac FIV s-a triplat în 10 ani. 90% dintre femei apelează la congelarea ovulelor appeared first on Aleph News.
potrivit alephnews
Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Spiridon Octavian
Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.