Flux-stiri

STUDIU. Schimbările climatice provoacă anxietate în rândul oamenilor. Cele mai afectate sunt femeile

  • Studiile sugerează că femeile sunt mai afectate de anxietatea climatică decât bărbații.
  • Incendiile și inundațiile îi afectează psihic cel mai mult pe oameni.
  • De asemenea, Google a observat un număr mare de căutări legate de viitorul planetei.

Dacă credeai că devii anxios doar din cauza unor emoții negative, îți spun că datele furnizate de Google indică o creștere a căutărilor online legate de „climate anxiety”, adică anxietate legată de schimbările climatice.

Acest tip de anxietate a fost raportată la nivel global, în special în rândul copiilor și tinerilor.

„Când noi auzim că există posibilitatea să devenim anxioși doar fiindcă acest climat există, atunci noi o să ne uităm cu preponderență către tot ceea ce înseamnă schimbări ale vremii și vom deveni susceptibili în ceea ce privește anumite tipuri de schimbări.

„Anxietatea poate fi modelată, respectiv, poate fi regândită de către posesor, în așa fel încât, ea să se îndrepte și către lucruri de interes, de la tipuri de fashion, până la anmite tipuri de parfumuri, până la un anumit gust sau calitate, până la o anumită textură și da, se poate îndrepta și către climat”, a declarat Radu Leca, psiholog, pentru Aleph News.

Citește și

The post STUDIU. Schimbările climatice provoacă anxietate în rândul oamenilor. Cele mai afectate sunt femeile appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Diana Zlătescu


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code