Flux-stiri

Țările UE au căzut de acord asupra unei legislații pentru reducerea emisiilor de CO2 ale camioanelor. Ce trebuie să facă producătorii

  • UE forțează producătorii să taie cu 90% emisiile de dioxid de carbon.
  • Obligativitatea vine doar pentru noile vehicule care intră în circulație.
  • Vor fi vândute camioane electrice și modele cu motoare pe bază de hidrogen.

Dacă nu se poate de bună voie, atunci devine obligatoriu. Producătorii de camioane și autobuze sunt obligați să reducă emisiile de carbon. UE a aprobat această lege, iar țările membre trebuie să implementeze măsura până în 2040.

Textul impune o reducere cu 90% a emisiilor de CO2 ale vehiculelor grele de marfă noi până în 2040, ceea ce va obliga producătorii să se axeze pe camioane care nu emit CO2, cum ar fi camioanele electrice sau pe bază de hidrogen.

În prezent, majoritatea camioanelor de pe drumurile europene funcționează cu motorină și emit gaze cu efect de seră și particule fine, care provoacă cancer pulmonar și boli respiratorii. Vehiculele grele de marfă sunt responsabile pentru un sfert din emisiile generate de transportul rutier în Europa.

Producătorii de camioane vor trebui, de asemenea, să reducă emisiile de CO2 ale flotelor lor cu 45% până în 2030, înlocuind obiectivul actual de 30%, și cu 65% până în 2035.

Citește și

The post Țările UE au căzut de acord asupra unei legislații pentru reducerea emisiilor de CO2 ale camioanelor. Ce trebuie să facă producătorii appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Buciu Laura


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code