Flux-stiri

Piața auto crește în România. Înmatriculările de mașini noi au înregistrat o creștere de 33% în luna aprilie

  • Înmatriculările de mașini noi au crescut în România cu 33% în luna aprilie, față de aceeași perioadă a anului trecut.
  • Mașinile pe benzină au înregistrat o creştere de 29%, pe diesel 27%.
  • Mașinile electrice are un salt de 46%.

Ne plac tot mai mult mașinile noi. Înmatriculările de mașini noi au crescut în România cu 33% în luna aprilie, față de aceeași perioadă a anului trecut. Mașinile pe benzină au înregistrat o creştere de 29%, pe diesel 27%, iar mașinile electrice are un salt de 46%. Bogdan Alecu, editor senior ZF, spune că acesta este impactul înjumătățirii primei Rabla Plus, asupra cererii de mașini eco în 2024.

Pe de altă parte, autoturismele „verzi”, respectiv cele electrice (100% şi hibride plug-in), precum şi cele full hybrid (care dispun şi de propulsie electrică fără încărcare din sursă externă) deţineau, în aprilie 2024, o cotă de piaţă de 23,5%, care depăşeşte cu 11,3 puncte procentuale cota deţinută de motoarele diesel, care include şi motorizările mild hybrid diesel.

„Vedem două trenduri opuse. Trebuie să subliniez un lucru că piața este dependentă de programul Rabla, atât cel clasic, cât și Rabla Plus, și în funcție de bugetul său, vedem o creștere sau o scădere a numărului de înmatriculări. Am văzut la începutul anului înjumătățirea Rablei Plus, de la 10.000 de euro la 5.000 de euro și un recul pe piața mașinilor electrice”, a explicat Bogdan Alecu, editor senior ZF, la Aleph News.

Citește și

The post Piața auto crește în România. Înmatriculările de mașini noi au înregistrat o creștere de 33% în luna aprilie appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Alecu Bogdan


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code