Economice

Tranzacție în interiorul grupului Lactalis. Filiala locală a gigantului francez a cumpărat acțiuni Parmalat România în valoare de 12,1 milioane de euro

Parmalat SPA, entitatea juridică care controlează 99,9% dintre acțiunile producătorului sucurilor Santal, și care, la rândul său este controlată de Lactalis Group, a vândut  către Lactalis România SA peste 2,6 milioane de acțiuni emise de filiala Parmalat România S.A., potrivit unei decizii a acționarilor din luna iulie. Valoarea nominală a unei acțiuni a fost de 10 lei, astfel că valoarea totală a tranzacției s-a cifrat la 12,1 milioane de euro.
„Se aprobă cumpărarea de către Societate (Lactalis SA n.red.) de la Parmalat SPA, a unui număr de 2.608.957 acțiuni, cu o valoare nominalăde 10 RON fiecare emise de Parmalat Romania – S.A. pentru un preț total de 12.130.911,66 euro.”
Tranzacția are loc după ce, în 2011, Parmalat România, în al cărui portofoliu se află brandul Santal,  a intra în grupul Lactalis printr-o succesiune de preluări de acțiuni, producătorul fiind listat la bursa din Italia. Mai exact, în primăvara lui 2011, Lactalis a cumpărat 54,3% din Parmalat, cel mai mare grup alimentar listat la bursă din Italia, pentru 2,5 miliarde de euro (3,6 miliarde de dolari).
Producătorul de lactate deținea deja, la acel moment, 29% din acțiunile Parmalat.

Afaceri în scădere pentru Parmalat, în creștere pentru Lactalis

Parmalat România a raportat în 2020, potrivit termene.ro, o cifră de afaceri de 51,4 milioane de lei, față de 59,1 milioane de lei cu un an în urmă, are 90 de angajați și 1 milion de lei profit.

La rândul său, Lactalis România S.A. a depășit anul trecut pragul de jumătate de miliard de lei ( 537,7 milioane de lei) fiind în creștere față de 2019 când rulajele au fost de aproximativ 491,7 milioane de lei.

Grupul Lactalis a intrat pe piaţa lactatelor acum 12 ani prin preluarea Dorna Lactate și a achiziționat ulterior Albalact şi Covalact. Astfel, acum din grupul Lactalis  fac parte Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Lactate Harghita şi Rarăul.

Lactalis a închis anul trecut două fabrici Dorna Lactate, de la Floreni şi Vatra Dornei, pentru a muta producția în unitatea Albalact din Oiejdea, judeţul Alba şi unitatea Covalact din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna.

The post Tranzacție în interiorul grupului Lactalis. Filiala locală a gigantului francez a cumpărat acțiuni Parmalat România în valoare de 12,1 milioane de euro appeared first on Economica.net.

Sursa: economica.netGazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 1 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

Clipul săptămânii


Comentarii recente

Etichete