stiinta

Vaccinarea anti-Covid, din ce în ce mai mult o condiție de angajare în Statele Unite

Pe măsură ce tot mai mulţi angajaţi se întorc la locul de muncă după luni întregi în care au lucrat de acasă, statutul de vaccinare devine din ce în ce mai relevant şi, într-un număr tot mai mare de cazuri, o condiţie de angajare.

Atât în SUA cât şi în Europa, există tot mai multe slujbe şi sectoare care le cer oamenilor să fie vaccinaţi complet împotriva Covid-19, nu numai în segmente evidente, precum educaţia şi asistenţa medicală, ci şi în tehnologie, ospitalitate, turism şi finanţe, relatează CNBC.

În urmă cu aproximativ nouă luni, când au început campaniile de imunizare în Statele Unite şi Europa, majoritatea forţei de muncă a fost nevoită să aştepte pentru a-şi primi vaccinul, fiind prioritizaţi vârstnicii şi angajaţii din domeniul sanitar. Însă vaccinurile au devenit între timp mai accesibile în ţările cu venituri mari, iar angajatorii le-au recomandat angajaţilor să se imunizeze, atât pentru sănătatea lor, cât şi pentru a-şi aduce businessurile la status-quo-ul de dinainte de pandemie.

Avertismentul lui Joe Biden

În condiţiile în care eforturile de vaccinare se îndreaptă către populaţia neimunizată, adolescenţii, în mare parte , adulţii nevaccinaţi s-ar putea confrunta cu o nouă serie de probleme în ceea ce priveşte reîntoarcerea la job sau reîncadrarea în anumite sectoare din piaţa muncii.

În SUA, situaţia a devenit mai tensionată săptămâna trecută, preşedintele Joe Biden avertizând că „răbdarea are o limită”, de vreme ce infecţiile cu SARS-CoV-2 rămân ridicate din cauza variantei Delta. Astfel, liderul de la Casa Albă a pus presiune pe angajatorii privaţi să îşi imunizeze forţa de muncă şi a anunţat obligativitatea vaccinării în instituţiile federale, alternativa fiind testarea regulată pentru Covid-19.

Numărul de oferte de angajare care solicită vaccinarea anti-coronavirus a crescut vertiginos în SUA după ce Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a oferit autorizare definitivă pentru serul Pfizer/BioNTech pe 23 august, surprinzând astfel un trend aflat în plină creştere, în care angajatorii le cer candidaţilor să fie complet imunizaţi.

Și alte țări din Europa au înăsprit regulile pentru câmpul muncii

Furnizorul de date Indeed Hiring Lab spune că numărul de oferte de angajare care cer vaccinarea anti-Covid a crescut la sfârşitul lui august cu 119% faţă de aceeaşi perioadă din luna precedentă. Totodată, ofertele de muncă ce solicită vaccinarea, însă nu menţionează în acest sens coronavirusului, au înregistrat o creştere de 242%. Totuşi, Indeed a notat că aceste oferte de angajare reprezintă doar 1% din postările regăsite pe site-ul companiei, însă a sugerat că numărul ar putea creşte în viitorul apropiat.

În săptămâna 23-30 august, numărul de potenţiali angajatori care recomandă vaccinarea a crescut cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a lunii anterioare. Statele Unite nu sunt singure în ceea ce priveşte înăsprirea regulilor pentru câmpul muncii.

Guvernul britanic a anunţat că toţi angajaţii din casele de bătrâni vor fi nevoiţi să se vaccineze complet începând cu 11 noiembrie, Franţa şi Grecia oferind un set similar de măsuri pentru angajaţii din sectorul public. În Italia, profesorii sunt nevoiţi să ofere un act care să dovedească imunitatea obţinută împotriva Covid-19 înainte să intre în sălile de curs.

„Angajatorii ar trebui să ofere notificări adecvate când vine vorba despre datele de revenire la birou, cerinţele privind vaccinarea, regulile aplicate la faţa locului şi procedurile de acomodare”, spune Anthony Mingione, avocat specializat în ocuparea forţei de muncă şi partner în cadrul firmei de avocatură Blank Rome.

Articolul Vaccinarea anti-Covid, din ce în ce mai mult o condiție de angajare în Statele Unite apare prima dată în Descopera.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editorGazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 1 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

Clipul săptămânii


Comentarii recente

Etichete