Cine verifică vaccinările obligatorii în Austria? Iată ce spune legea. Toate persoanele cu vârsta peste 18 ani care au reședința principală sau secundară în Austria sunt afectate de obligația de vaccinare.
Vaccinările obligatorii în Austria, cine verifică
Așa cum stau lucrurile în prezent, există 1,3 milioane de oameni în toată Austria care intră sub incidența legii vaccinării obligatorii. Sunt excluse excepțiile prevăzute de lege: copiii și tinerii cu vârsta sub 18 ani, femeile însărcinate , persoanele care nu pot fi vaccinate fără a-și pune viața sau sănătatea în pericol, sau care nu pot fi vaccinate cu succes din motive medicale, precum și cele care s-au recuperat pentru 180 de zile de la data prelevării testului PCR pozitiv .
Pentru scutire, un certificat medical trebuie eliberat de către ofițerul local de sănătate publică sau medicul epidemiolog sau de către un ambulatoriu adecvat din punct de vedere tehnic, scrie Heute.
Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a validat legea vaccinării obligatorii
Vaccinarea este obligatorie în 3 etape
Vaccinările obligatorii în Austria se implementează în trei faze.
În faza 1 nu există penalizare. „Oferim informații și vrem să-i apropiem pe oameni”, a spus ministrul Sănătății, Mückstein. Aceasta durează până pe 15 martie.
Apoi începe controlul (faza 2). Poliția poate efectua verificări ca parte a controalelor obișnuite, cum ar fi respectarea măsurilor prevăzute de Legea privind măsurile COVID-19 sau, de exemplu, în timpul controalelor în trafic. Nu vor exista controale care să servească doar scopului îndeplinirii obligației de vaccinare .
În faza 3, aceste controale nu mai au loc. Acestea vor fi înlocuite cu reconcilierea automată a datelor. Trebuie stabilit un termen limită de vaccinare și penalizarea intră în vigoare automat. Nu este încă clar când va intra în vigoare această a treia fază. „Experții vor face evaluări la fiecare trei luni și vor evalua situația epidemiologică. Sper că nu avem deloc nevoie de faza 3”, subliniază Mückstein.
Despăgubiri pentru daune de vaccinare în Austria, poți primi 2.700 de euro pe lună
Vaccinările obligatorii în Austria: ce pedepse se aplică
Oricine nu se vaccinează după 15 martie 2022 săvârșește o contravenție administrativă. Pedeapsa pentru această încălcare administrativă este o amendă. Penalizări nu sunt planificate până pe 16 martie.
Apoi trebuie să plătiți 600 de euro în cazul unei ordonanțe de penalizare. Persoanele care nu respectă cerința de vaccinare pot fi amendate de maximum patru ori pe an calendaristic. În „procedura obișnuită” sunt posibile amenzi până la 3.600 de euro.
Oricine nu își poate permite amenda trebuie să se aștepte la executarea legii în conformitate cu Legea privind aplicarea administrativă din 1991 (VVG). În niciun caz nu poate exista o pedeapsă privativă de libertate substitutivă, pedepse coercitive sau aplicarea constrângerii directe.
Poate angajatorul să verifice vaccinările obligatorii?
Vaccinările obligatorii în Austria, cine verifică: „Legea privind vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 nu prevede ca angajatorul să verifice dacă este îndeplinită cerința de vaccinare. Nici controalele de poliție la locul de muncă nu sunt prevăzute. Aceste controale nu pot fi inițiate nici de către angajator”, a informat ministerul pe pagina sa.
Cu toate acestea, pe baza Ordonanței privind măsurile de protecție împotriva COVID-19 aplicabilă, angajatorii sunt obligați să verifice dacă angajații au dovada 3G valabilă, mai scrie Heute.
The post Vaccinările obligatorii în Austria sunt verificate la locul de muncă? Ce spune legea appeared first on Ziarul Romanesc Austria.
Sursa acestui editorial informativ în știri, este ziarulromanesc.at, știre pe care o preluăm.
Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.