Flux-stiri

80% dintre joburile viitorului vor cere abilități STEM. Daniela Vișoianu, expert în educație: „Apare cumva o lipsă de interes care a fost încurajată în ultimii aproximativ 20 de ani”

  • 80% din locuri de muncă vor necesita competențe în știință, tech, inginerie și mate.
  • A 4-a revoluție industrială a dat startul unei ere tech a inovației și a digitalizării.
  • Fetele manifestă interes pentru STEM în anii de formare, de obicei între 8 și 10 ani.

Ai competențe în științe, tehnologie, inginerie sau matematică? 80% dintre joburile viitorului, cele din următorul deceniu. îți vor cere abilități STEM, arată Fundația Națională pentru Știință. Cea de-a patra revoluție industrială a apărut la noi, dând startul unei ere a tehnolgiei, inovației si transformării digitale.
Cercetările arată că fetele manifestă inițial interes pentru STEM în anii lor de formare, de obicei între 8 și 10 ani.

„Deficitul este semnificativ și ne va costa foarte mult în complexivitate, în anii care vor urma, următorii 20-30 de ani, pentru că, pe de-o parte am pierdut tradiția pe care o aveam în România legată de matematică. România are o școală de matematică recunoscută la nivel mondial , dar, din păcate, matematica în acest moment nu se mai face bine din punct de vedere pedagogic nici în ciclul primar, nici în ciclul gimnazial”, a declarat Daniela Vișoianu, expert în educație, pentru Aleph News.

„Apare cumva o lipsă de interes a copiilor spre ciclu gimnazial, lipsă de interes care a fost încurajată în ultimii aproximativ 20 de ani, de actualul sistem de evaluare națională care a ținut cont doar de notele la română și la matematică și care a sabotat cumva predarea, învățarea, evaluarea la discipline ca fizică, chimie și biologie”, adăugat Daniela Vișoianu.

Citește și

The post 80% dintre joburile viitorului vor cere abilități STEM. Daniela Vișoianu, expert în educație: „Apare cumva o lipsă de interes care a fost încurajată în ultimii aproximativ 20 de ani” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Diana Zlătescu


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code