Flux-stiri

A.I. va analiza comportamentul câinilor. Tehnologia oferă îmbunătățiri în potrivirea dintre personalitatea lor și stilul proprietarilor

  • Algoritmul A.I. prezice cu acuratețe de 99% comportamentul câinilor.
  • Tehnologia are și rolul de a îmbunătăți procesul de adopție.
  • Inovația promite schimbări majore și în dresaj.

O nouă tehnologie A.I. analizează comportamentul câinilor și prezice, cu acuratețe de 99%, tipurile lor de personalitate. Inovația promite schimbări majore atât în dresaj, cât și în adopția animalelor de companie. Cum funcționează noul program?

Cum funcționează noul A.I.?

Dezvoltat de oamenii de știință de la Universitatea din East London și Universitatea din Pennsylvania, sistemul A.I. „C-BARQ” separă câinii în cinci categorii de personalitate bazate pe reacțiile lor la situații cotidiene. Utilizând algoritmi de învățare automată, acest instrument de profilare poate prezice cu până la 99% acuratețe tipul de personalitate al unui câine. Acesta promite să revoluționeze selecția câinilor pentru roluri de lucru specializate și să îmbunătățească procesul de adopție, asigurând compatibilitatea între câini și proprietarii lor.

Ce înseamnă descoperirea pentru câini și proprietarii lor?

Această tehnologie oferă o metodă bazată pe dovezi pentru a îmbunătăți potrivirea dintre personalitatea câinilor și stilul de viață sau nivelul de experiență al proprietarilor. În special, ar putea revoluționa modul în care câinii de lucru sunt selecționați și pregătiți, creștând eficiența în dresaj și plasament. De asemenea, ar putea ajuta la reducerea numărului de câini returnați adăposturilor prin asigurarea unei compatibilități inițiale mai bune între câini și proprietarii potențiali.

Care sunt limitele și viitorul profilării A.I. a câinilor?

Deși tehnologia este promițătoare, baza actuală de date C-BARQ se bazează exclusiv pe sondaje ale proprietarilor, ceea ce ar putea introduce un bias în predicții. Echipa lucrează acum la validarea modelelor A.I. folosind indicatori mai obiectivi ai temperamentului canin, cum ar fi teste de comportament, monitorizare a activității, biomarkeri ai stresului fiziologic și genetica. Integrarea acestor metrici concrete cu rapoartele proprietarilor ar putea îmbunătăți și mai mult acuratețea predicțiilor. Pe măsură ce învățarea automată și „doggynomics” avansează, potrivirea inteligentă pentru câinii adăpostului ar putea deveni la fel de comună precum site-urile de întâlniri online pentru oameni, deschizând un viitor luminos pentru prietenii noștri patrupezi.

Citește și

The post A.I. va analiza comportamentul câinilor. Tehnologia oferă îmbunătățiri în potrivirea dintre personalitatea lor și stilul proprietarilor appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Damian Felix


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code