Flux-stiri

A început Parada de 1 Decembrie. Ce este nou fața de alți ani

  • Peste 2.400 de militari și specialiști români participă la parada din Piața Arcului de Triumf cu ocazia Zilei Naționale.
  • Aproximativ 250 de militari străini vor defila alături de forțele române, prezentând 23 de mijloace tehnice.
  • După ceremonie, publicul poate vizita expoziții cu tehnică militară, marcând sărbătoarea a 105 ani de la Marea Unire în diverse garnizoane ale țării.

Peste 2.400 de militari și specialiști din diverse instituții, printre care Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor, participă la parada militară desfășurată în Piața Arcului de Triumf din București, cu ocazia Zilei Naționale a României.

La parada de 1 Decembrie din Piața Arcului de Triumf din București, vor defila aproximativ 250 de militari străini, reprezentând țări precum Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, alături de militari din țările aliate contributoare la structurile NATO din România. Acești militari străini vor participa la parada cu 23 de mijloace tehnice.

Evenimentul va include și survolul Piaței Arcului de Triumf de către avioane și elicoptere. După ceremonia oficială, publicul prezent va putea vizita standuri expoziționale cu tehnică militară până la ora 14:00.

De asemenea, sărbătorirea celor 105 ani de la Marea Unire a provinciilor românești este marcată în garnizoanele din țară prin ceremonii și defilări militare. În Alba Iulia, vor fi depuse coroane și jerbe de flori la Monumentul ‘Marii Uniri’, urmat de ceremonia militară la Bulevardul 1 Decembrie 1918, în care vor participa peste 1.000 de militari și specialiști din diverse instituții. Dispozitivul de defilare va include și militari și tehnică de luptă din Polonia și Franța, desfășurându-și activitatea în cadrul structurilor NATO din țară.

Programul paradei de 1 Decembrie

  • între orele 7.00-11.00 – ceremonie militară şi religioasă cu depunere de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Ostaşului Necunoscut (Parcul Carol I).
  • începând cu ora 11.00 – Parada Militară Naţională în Piaţa Arcul de Triumf;
  • începând cu ora 12.00 – expoziţia tehnică militară în Piaţa Arcul de Triumf;
  • între orele 19.00-22.00 – solemnitatea retragerii cu torţe pe următorul traseu: Palatul Cercului Militar Naţional – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Bd. Mihail Kogălniceanu – Spl. Independenţei – Bd. Eroilor Sanitari – Str. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu – Şos. Cotroceni – Bd. Iuliu Maniu – Bd. General Paul Teodorescu – Bd. Timişoara – sediul Brigăzii 30 Gardă.

Citește și

The post A început Parada de 1 Decembrie. Ce este nou fața de alți ani appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Diana Zlătescu


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code