- TIFF 2024 a început la Cluj cu filmul „Dogman”.
- Publicul s-a bucurat de un spectacol care a inaugurat a 23-a ediție.
- Nicu Alifantis a urcat pe scenă, iar o trupă de acrobați și dansatori din Belgia a întregit spectacolul.
TIFF, cel mai mare festival de film din România, a ajuns în 2024 la cea de-a 23-a ediție. Evenimentul de deschidere a fost marcat de momente artistice spectaculoase și de proiecția filmului „Dogman”. Publicul s-a bucurat vineri în Cluj de un spectacol care a inaugurat ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film Transilvania.
„Marți deschidem un nou loc, pe care noi îl numim „gardă”, la Castelul Banffy, de lângă Cluj, unde vom avea un concert, o cină și o proiecție de film. Aceasta este una dintre noutățile ediției din 2024. În fiecare an, încercăm să descoperim noi spații alternative de proiecție, pe lângă cinematografele din oraș” spune Ioan Maxim, director de comunicare TIFF.
Ioan Maxim: „De miercuri încep Zilele Filmului Românesc, unde vor fi prezentate cele mai noi filme românești, și asta înseamnă că toți cineaștii români care sunt în țară și au timp vor veni la Cluj.”
The post A început TIFF 2024. Ce filme vezi la a 23-a ediție de la Cluj appeared first on Aleph News.
potrivit alephnews
Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Paun Mihaela
Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.