Stiri din Austria

Blackout în Austria? 16% din populație și-a făcut provizii pentru o pană de curent prelungită

Blackout în Austria? 16% din populație și-a făcut provizii pentru o pană de curent prelungită. Cu toate acestea, doar opt la sută dintre ei cred că Austria va fi afectată în următorii unu-doi ani.

Potrivit unui sondaj recent al Spectra, citat de presa austriacă, 57% dintre austriecii intervievați consideră puțin probabilă o pană de curent în anii următori.

În mod spontan, doar două treimi dintre respondenți pot atribui corect termenul de „blackout”, doisprezece la sută îl asociază cu pierderi de memorie, iar opt la sută cu o pană de curent.

Viena, pană de curent masivă în Leopoldstadt, oameni blocați în Prater, meci internațional de fotbal amânat

Blackout în Austria?

Spectra a intervievat personal 1.002 persoane selectate pentru a fi reprezentative pentru populația austriacă cu vârsta de 15 ani și peste.

La final, 87% dintre ei au declarat, atunci când au fost întrebați în mod special, că au auzit deja că o pană de curent se referă la o întrerupere prelungită a alimentării cu energie electrică care afectează zone mari ale țării.

61% dintre respondenți se simt foarte bine sau suficient de bine informați cu privire la măsurile de precauție și la ceea ce trebuie făcut în caz de urgență, un sfert dintre ei se simt puțin sau deloc informați, iar 13% nici măcar nu cunosc termenul.

43 la sută dintre austrieci s-au gândit să își facă provizii pentru o pană de curent, 28 la sută nu s-au gândit încă la asta și doar 16 la sută și-au luat măsuri de precauție.

Precauții în caz de blackout: provizii pentru cel puțin zece zile

Dintre cei care și-au făcut provizii în caz de pană de curent, 58% se pot descurca cu proviziile lor pentru cel puțin zece zile sau mai mult.

Cei mai mulți dintre ei au alimente neperisabile (92%), aproximativ 80% au acasă articole de igienă, o farmacie de urgență, bani și/sau apă potabilă.

Trei sferturi au iluminat de urgență, iar 68% au instalații de gătit fără electricitate.

Cei mai puțini sunt dotați cu un sistem de încălzire de urgență (39%) sau cu o sursă de energie electrică de urgență (21%).

surse: vienna.at, ziarulromanesc.at

The post Blackout în Austria? 16% din populație și-a făcut provizii pentru o pană de curent prelungită appeared first on Ziarul Românesc Austria.

Sursa acestui editorial informativ în știri, este ziarulromanesc.at, știre pe care o preluăm.Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 1 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code