Stiri din Austria

Viena și-a recucerit titlul de ”orașul în care se trăiește cel mai bine” din lume

Viena și-a recucerit titlul de ”orașul în care se trăiește cel mai bine” din lume.

Viena a fost votată din nou cel mai plăcut oraș de locuit din lume, după ridicarea restricțiilor impuse de Corona. Capitala Austriei a recâștigat titlul pentru prima dată de la începutul pandemiei în indexul din acest an realizat de grupul britanic „Economist”, scrie vienna.at.

Melbourne a deținut titlul de cel mai locuibil oraș din lume timp de șapte ani începând cu 2011, înainte de a fi demontat în 2018 de capitala Austriei, Viena.

Viena a primit pentru a zecea oară titlul de orașul cu cel mai înalt standard de viață din lume. Primarul Ludwig: ”Viena nu se culcă pe lauri”

Viena și-a recucerit titlul ”orașul în care se trăiește cel mai bine”

Anul trecut, Viena s-a clasat doar pe locul al doisprezecelea. În urma Vienei se află Copenhaga, Zurich, Calgary, Vancouver și Geneva. Acestea sunt urmate de Frankfurt, Toronto și Amsterdam, precum și de Osaka și Melbourne.

Calitatea vieții a scăzut din cauza crizei de la Corona. Anul trecut, calitatea vieții în metropolele europene scăzuse semnificativ din cauza crizei Corona, în timp ce viața în mare parte normală din izolatele Noii Zeelande a adus Auckland pe primul loc.

Odată cu ridicarea măsurilor Corona, metropolele din Noua Zeelandă, Australia și China au alunecat din nou în 2022.

Viena, din nou cel mai locuibil oraș din lume

Pentru studiul revistei britanice de afaceri, sunt comparate anual 140 de orașe. În 2018, Viena a fost prima metropolă europeană care a ocupat primul loc în „Economist Intelligence Unit Global Survey”.

Sunt evaluate sistemele de sănătate, educația, cultura și infrastructura. Același lucru este valabil și pentru securitatea socială, stabilitatea politică și rata criminalității.

În urma atacului rusesc asupra Ucrainei, Moscova și Sankt-Petersburg au pierdut mult în stabilitate și, prin urmare, în calitatea vieții, potrivit analiștilor. Capitala ucraineană Kiev a fost scoasă din clasament în acest an.

surse: vienna.at, ziarulromanesc.at

The post Viena și-a recucerit titlul de ”orașul în care se trăiește cel mai bine” din lume appeared first on Ziarul Românesc Austria.

Sursa acestui editorial informativ în știri, este ziarulromanesc.at, știre pe care o preluăm.Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 1 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code