C++ cursuri IT

C++ Lectia 1

Compilatoare
Instrumentele esențiale necesare pentru a urma acest curs, sunt: un computer și un instrument de compilare capabil să compileze codurile C ++ și să creeze programele care să fie rulate .

C ++ este un limbaj de programare care a evoluat mult de-a lungul anilor, iar acest curs explică multe caracteristici adăugate recent limbajului. Prin urmare, pentru a urmări corect cursul, este necesar un compilator recent. Acesta acceptă (chiar dacă parțial) funcțiile introduse de standardul din 2011.

Mulți furnizori de compilatoare acceptă noile funcții la diferite nivele.

Ce este un compilator?
Calculatoarele înțeleg o singură limbă și limba respectivă constă din seturi de instrucțiuni făcute din caractere și zerouri. Acest limbaj al computerului este numit în mod corespunzător limbaj de mașină.

O singură instrucțiune pentru un computer ar putea arăta astfel:
00000 10011110

Un program special de limbaj de mașină al calculatorului care permite utilizatorului să introducă două numere, care adaugă împreună cele două numere și afișează totalul ar putea include aceste instrucțiuni de cod de mașină:
00000 10011110
00001 11110100
00010 10011110
00011 11010100
00100 10111111
00101 00000000

După cum vă puteți imagina, programarea direct în limbajul mașinii folosind doar cele și zerourile este foarte obositoare și ar conduce la erori. Pentru a facilita programarea, s-au dezvoltat limbaje la nivel înalt. De asemenea, programele la nivel înalt facilitează programarea inspectării și înțelegerii reciproce a programelor.

Aceasta este o porțiune de cod scrisă în C ++ care îndeplinește exact același scop:
1. int a, b, sum;
2.
3.cin >> a;
4.cin >> b;
5.
6.sum = a + b;
7.cout << sum << endl;

Chiar dacă nu puteți înțelege cu adevărat codul de mai sus, ar trebui să puteți aprecia cât de ușoară va fi programarea în limbajul C ++, spre deosebire de limbajul mașinii.

Deoarece un computer poate înțelege doar limbajul mașinii, iar oamenii doresc să scrie în limbaj de programare, trebuie rescrise (traduse) în limbajul mașinii la un moment dat. Acest lucru este realizat de programe speciale numite compilatoare, interpreți sau asamblatori care sunt încorporate în diferitele aplicații de programare.

C ++ este proiectat pentru a fi un limbaj compilat, un limbaj de programare, ceea ce înseamnă că, în general, este tradus într-un limbaj automat care poate fi înțeles direct de sistem, ceea ce face ca programul generat să fie extrem de eficient. Pentru aceasta este nevoie de un set de instrumente, cunoscut sub numele de cablul de instrumente de dezvoltare, al cărui nucleu este un compilator și linkerul acestuia.

Consola programe
Programele de consolă sunt programe care folosesc textul pentru a comunica cu utilizatorul și mediul, precum imprimarea textului pe ecran sau citirea intrării de pe o tastatură.

Programele de console sunt ușor de interacționat și, în general, au un comportament previzibil care este identic pe toate platformele. Ele sunt, de asemenea, simple de implementat și, prin urmare, sunt foarte utile pentru a învăța elementele de bază ale unui limbaj de programare: Exemplele din aceste tutoriale sunt toate programele console.

Modul de a compila programe de consolă depinde de instrumentul special pe care îl utilizați.

Cea mai simplă cale pentru începători de a compila programe C ++ este folosirea unui mediu integrat de dezvoltare (IDE). În general, un IDE integrează mai multe instrumente de dezvoltare, inclusiv un editor de text și instrumente pentru a compila programe direct de la acesta.

Aici aveți instrucțiuni despre cum să compilați și să executați programe de consolă folosind diferite interfețe de dezvoltare integrate integrate (IDE):

IDE Platforma’ programe pe consolă
Code::blocks Windows/Linux/MacOS Compile console programs using Code::blocks
Visual Studio Express Windows Compile console programs using VS Express 2013
Dev-C++ Windows Compile console programs using Dev-C++

 

Dacă se întâmplă să aveți un mediu Linux sau Mac cu caracteristici de dezvoltare, ar trebui să puteți compila oricare dintre exemple direct de la un terminal doar prin includerea indicatorilor C ++ 11 în comanda compilatorului:
Compiler Platforma de comandă

Compilator Platforma Comanda
GCC Linux, among others… g++ -std=c++0x example.cpp -o example_program
Clang OS X, among others… clang++ -std=c++11 -stdlib=libc++ example.cpp -o example_program
 

Fiecare activitate creativă are nevoie de instrumente, iar programarea nu face excepție.

Ce este IDE?

IDE (Integrated Development Environment) este o aplicație software care constă de obicei dintr-un editor de coduri, un compilator, un debugger și un constructor grafic de interfață de utilizator (GUI).
Programarea cu un IDE are multe avantaje: obțineți un set de instrumente care conține tot ce vă poate avea nevoie.

Programatorii reali folosesc de obicei și un IDE. Un IDE vă oferă un birou confortabil, echipat cu toate mijloacele, consumabilele și ajutoarele.
Există și unele dezavantaje.

Birourile confortabile cântăresc de obicei foarte mult. La fel și IDE-urile. Este posibil să consume multe resurse și, sincer vorbind, probabil că nu aveți nevoie de majoritatea funcțiilor pe care le pot îndeplini.
Utilizarea instrumentelor on-line vă permite să scrieți, să stocați și să rulați codul dvs. fără să instalați nimic. Imaginează-l ca un IDE simplificat, accesibil de la distanță prin Internet. Asta înseamnă că ai nevoie de două lucruri: un browser de internet și acces la internet.
Dacă puteți încerca ambele abordări, atunci alegeți cea mai potrivită pentru dvs. Dacă nu poți – alege-l pe cel pe care îl poți folosi.

Alegeți-vă IDE-ul

Există multe IDE-uri pe piață, atât gratuite, cât și gratuite. Pentru a vă face o idee despre cât de mare este lista mediilor de dezvoltare integrate pentru limba C ++, puteți vizita Wikipedia.
Am scris și testat toate exemplele noastre cu NetBeans. Nu înseamnă că credem că NetBeans este cel mai bun. S-ar putea ca alte produse să corespundă mai mult gusturilor și obiceiurilor dvs., deci nu trebuie să urmați calea noastră. Simte-te liber să iei propriile decizii. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că foarte puține dintre exerciții din acest curs pot fi preconfigurate pentru NetBeans. Din acest motiv, trebuie să vă amintiți că unele elemente practice ale cursului s-ar putea să nu funcționeze în alte IDE în modul în care ne-am propus să funcționeze.
Vrem să vă arătăm 5 IDE de probă. Din nou, acest lucru nu înseamnă că noi credem că sunt mai buni decât ceilalți – pot fi mai populari decât mulți alții sau, de fapt, le plac din diferite motive (nu din toate motivele tehnice). Aici sunt ei:
Microsoft © Visual Studio Express ®
Un mediu de dezvoltare cu o singură platformă (acum are și suport multi-platformă) conceput în special pentru construirea de programe C ++, atât sub cât și pentru sistemul de operare MS Windows.
• site-ul principal: https://www.visualstudio.com

• descărcări: https://www.visualstudio.com/products/free-developer-offers-vs.aspx

• licență: versiunea gratuită proprie, dar limitată, numită Visual Studio Community, este disponibilă pentru descărcare; înregistrare necesară.

Eclipsă
Mediu de dezvoltare cu mai multe platforme, conceput în special pentru Java. Programare C ++ posibilă fără configurare suplimentară (versiunea dedicată C ++ disponibilă pentru descărcare).
• site-ul principal: https://eclipse.org

• descărcări: https://www.eclipse.org/downloads

• licență: Licență publică Eclipse (gratuită și deschisă)

NetBeans
Mediu de dezvoltare cu mai multe platforme, conceput în special pentru Java. Programare C ++ posibilă fără configurare suplimentară (versiunea dedicată C ++ disponibilă pentru descărcare).
• site-ul principal: https://netbeans.org

• descărcări: https://netbeans.org/downloads/index.html

• licență: Licență comună de dezvoltare și distribuție sau licență publică GNU versiunea 2 (gratuită și deschisă)

Code :: Blocks
Mediu de dezvoltare cu mai multe platforme, proiectat pentru programarea C / C ++. Instalatorul implicit Windows nu include compilatorul C ++ – folosiți în schimb cel care conține „mingw-setup” în interiorul numelui fișierului.
• site-ul principal: http://www.codeblocks.org

• descărcări: http://www.codeblocks.org/downloads/binaries

• licență: licență publică GNU versiunea 3 (gratuită și deschisă)

XCode
Mediul de dezvoltare cu o singură platformă, conceput în special pentru construirea aplicațiilor pentru sisteme de operare proiectate de Apple Inc. Programare în C ++ complet disponibilă.
• site-ul principal: https://developer.apple.com/xcode

• descărcări: https://developer.apple.com/xcode/download

• licență: proprietar, dar gratuit pentru utilizatorii Max OS X; integrat cu OS X și preinstalat.

Din păcate, nu putem oferi niciun suport în instalarea și / sau utilizarea niciunui IDE, nici pentru cele menționate, cât și pentru cele pe care nu le-am menționat. Dacă aveți probleme, solicitați ajutor de la furnizor de software sau (recomandat) de la alți utilizatori ai produsului. Există multe surse disponibile: întrebări frecvente, forumuri, mesele de ajutor, comunități, baze de cunoștințe, etc. Este puțin probabil ca problema dvs. să nu fi fost deja întâlnită cu altcineva și, dacă este posibil, este foarte probabil să fie rezolvată. Căutați soluții și le veți găsi.
Dacă sunteți utilizator Linux, încercați să utilizați instrumentele sistemului dvs. principal pentru a descărca și instala un IDE. Dacă utilizați orice alt sistem de operare, căutați un pachet complet de instalare nativă.

Instrumente on-line: ideone

Pentru a începe programarea, nu trebuie să instalați nimic. Dacă citiți acest lucru, (cel mai probabil) aveți un browser de internet funcțional și o conexiune la Internet activă. Aceasta înseamnă că puteți utiliza unul dintre site-urile de mai jos și puteți începe programarea imediat – exact așa.

Primul este un instrument numit ideone disponibil pe http://ideone.com. Deși nu trebuie să vă înregistrați pentru a vă începe

Marius Leontiuc

Bibliografie: Tutorial C++, Minessota C++Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 52 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

Clipul săptămânii


Comentarii recente

Etichete