Flux-stiri

Ce a spus Sinner după ce l-a calificat pe Djokovic în semifinalele ATP Finals

  • Favoritul tribunelor la ATP Finals, italianul Jannik Sinner, a încheiat joi evoluţia din grupe învingându-l pe Holger Rune cu 6-2, 5-7, 6-4.
  • În acest fel, i-a asigurat un loc în semifinale şi lui Novak Djokovic, de şase ori campion şi numărul 1 mondial, care a terminat astfel pe locul doi, după el.

Sinner şi-a completat victoriile iniţiale împotriva lui Stefanos Tsitsipas şi Djokovic cu a treia performanţă a săptămânii în Pala Alpitour, din Torino, transformând în setul decisiv o a şasea minge de break, pentru a înregistra o victorie după două ore şi 33 de minute, într-un meci care a oscilat de la un capăt la altul.

„Pentru mine a fost foarte important, a fost resetarea după victoria împotriva lui Novak”, a declarat Sinner, citat de atptour. „Nu am câştigat niciodată împotriva lui [Rune], aşa că am încercat cu adevărat să dau tot ce am mai bun. Am început foarte bine. În partea a doua, el a servit mai bine, s-a mişcat mai bine, aşa că a fost un meci mult mai echilibrat. Setul al treilea ar fi putut merge în direcţia lui. La 4-3 am salvat o minge de break. A fost un pic ca un roller coaster astăzi, dar, evident, sunt foarte fericit şi bucuros că sunt în semifinale.”

Sinner a părut jucătorul mai confortabil în primul set şi jumătate al meciului, dar mişcarea sa a părut compromisă de o aparentă problemă la spate, după jumătatea setului al doilea. Italianul a rezistat şi a dus meciul până în setul decisiv, profitând şi de sprijinul entuziast din tribune pentru a obţine prima sa victorie împotriva lui Rune în cele trei întâlniri directe dintre cei doi.

Acum, cu un palmares de 60-14 pentru sezonul 2023, Sinner este la două meciuri distanţă de a câştiga pentru prima dată cinci turnee la nivel de circuit ATP într-un singur an. Jucătorul de 22 de ani, care a devenit campion la Montpellier, Beijing, Toronto şi Viena în acest sezon, este primul italian care a ajuns în semifinalele probei de simplu în istoria de 54 de ani a ATP Finals.

„Înseamnă cu siguranţă mai mult să o fac aici, în Italia, la Torino, un loc special, un turneu special”, a declarat Sinner despre obţinerea celei de-a 60-a victorii importante – cea mai mare pentru un italian în Era Open. „Sunt foarte fericit că am şansa de a mai avea cel puţin două meciuri. Sper să pot încheia anul într-un mod bun. Cred că merg în direcţia bună şi să vedem ce va urma.”

The post Ce a spus Sinner după ce l-a calificat pe Djokovic în semifinalele ATP Finals appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Negreanu Gabriel


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code