stiinta

Cea mai periculoasă pasăre din lume se creștea încă de acum 18.000 de ani

Cercetătorii care studiază două situri preistorice din Papua Noua Guinee a sugerat că oamenii antici creșteau cazuari încă de acum 18.000 de ani.

Cazuarii sunt un gen din ordinul Casuariiformes, care este clasificat ca un tip de pasăre care nu poate zbura, dar aleargă, și din care fac parte struții, păsările emu și nandu.

În mod normal, sunt foarte rezervați față de oameni, dar, dacă sunt provocați, sunt capabili să provoace răni grave, chiar fatale. Din această cauză cazuarul a fost catalogată drept „cea mai periculoasă pasăre din lume”.

Istoria evoluției acestor păsări este necunoscută, dar se crede că, odată cu divizarea supercontinentului Gondwana, cazuarii s-au limitat la pădurile umede din Australia, unde au devenit păsări solitare mari care și-au apărat teritoriile, folosindu-se de ghearele mari de la picioare.

Cercetătorii au descoperit că, în timp ce cojile de ouă mai tinere de cazuari au arătat că au fost fierte, ouăle cu cazuari aproape formați au indicat faptul că păsările ar fi putut fi clocite și crescute cu mii de ani înainte de domesticirea găinilor și gâștelor.

Cazuarii, păsări care te pot eviscera

„Comportamentul pe care îl vedem datează cu mii de ani înainte de domesticirea puiului. Nu este vorba de niște păsări mici, ci de o pasăre imensă care nu poate zbura și care te poate eviscera”, a afirmat dr. Kristina Douglass, de la Universitatea de Stat din Pennsylvania, potrivit Heritage Daily.

Cojile de ouă au fost descoperite în două adăposturi în stâncă din Noua Guinee, printre rămășițe de lilieci, marsupiali și alte păsări, unde se știe că au trăit oamenii preistorici. Cercetătorii s-au folosit de aspectul și structura ouălor pentru a estima cât ar fi avut puiul în momentul în care coaja de ou a fost spartă.

„Ceea ce am constatat a fost că o mare majoritate a cojilor de ou au fost recoltate în stadii târzii. Cojile de ou arată îmbătrânite; tiparul nu este aleatoriu. Fie erau consumate în acest stadiu fie erau de la pui eclozați”, a mai spus dr. Kristina Douglass.

Vă recomandăm să citiți și:

A fost descoperită cea mai veche fosilă provenită de pe misteriosul supercontinent Gondwana

Cum au ajuns tarantulele atât de răspândite pe Pământ. Cercetătorii au găsit în sfârșit explicația

De ce dezvoltă Marina SUA drone care vor distruge ouăle din cuiburile păsărilor sălbatice

Păsările au un misterios „simț cuantic”, iar cercetătorii l-au observat direct pentru prima oară în istorie

Articolul Cea mai periculoasă pasăre din lume se creștea încă de acum 18.000 de ani apare prima dată în Descopera.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code