Flux-stiri

China poate produce cipuri mai avansate în ciuda sancțiunilor SUA, dar se confruntă în continuare cu mari probleme

  • Cel mai mare producător de cipuri din China, SMIC, pare să fi produs cipuri avansate în ultimele luni.
  • Compania sfidează sancțiunile SUA menite să încetinească progresul Beijingului.
  • Există câteva provocări majore în încercarea Chinei de a deveni mai autosuficientă în industria semiconductoarelor.

Cel mai mare producător de cipuri din China, SMIC, pare să fi produs cipuri avansate în ultimele luni, sfidând sancțiunile SUA menite să încetinească progresul Beijingului, conform CNBC. Dar încă există câteva provocări majore în încercarea Chinei de a deveni mai autosuficientă în industria semiconductoarelor.

Anul trecut, gigantul tehnologic chinez Huawei a lansat Mate 60, un smartphone cu conectivitate 5G și un cip produs de Semiconductor Manufacturing International Co., folosind un proces de 7 nanometri. SMIC este cel mai mare producător de semiconductori din China. Cifra nanometrică se referă la dimensiunea fiecărui tranzistor individual de pe un cip. Cu cât tranzistorul este mai mic, cu atât mai multe dintre ele pot fi împachetate într-un singur semiconductor. De obicei, o reducere a dimensiunii nanometrice poate produce cipuri mai puternice și mai eficiente.

Procesorul de 7 nanometri este văzut ca fiind extrem de avansat în lumea semiconductorilor, chiar dacă nu este cea mai recentă tehnologie. Săptămâna trecută, Financial Times a raportat că SMIC înființează noi linii de producție pentru a face cipuri de 5 nanometri pentru Huawei. Acest lucru ar semnala și mai multe progrese pentru cel mai mare producător de cipuri din China.

De ce este acest aspect important?

Sancțiunile SUA au fost concepute pentru a încetini capacitatea Chinei de a produce cele mai avansate cipuri din lume, pe măsură ce competiția tehnologică dintre cele două națiuni continuă să se intensifice. Compania a fost inclusă în 2020 pe o listă neagră a comerțului din SUA numită Entity List, care a tăiat SMIC de la tehnologia străină care i-ar permite să producă cipuri mai avansate.

În octombrie anul trecut, SUA au înăsprit restricțiile pentru a preveni vânzarea de cipuri de inteligență artificială și instrumente semiconductoare către China. SUA au făcut presiuni asupra altor țări să impună restricții similare.

Provocările Chinei

Utilizarea echipamentelor mai vechi pentru a face cipuri mai avansate ridică două provocări majore.

Prima este că este mai scump să produci semiconductori decât dacă să folosești unelte și mașini mai avansate. A doua este o problemă legată de randament – numărul de cipuri utilizabile care sunt produse și pot fi vândute clienților. Cu echipamente mai vechi, randamentul este, de asemenea, mai mic.
.
Pranay Kotasthane, președintele programului de geopolitică de înaltă tehnologie de la Instituția Takshashila, a declarat pentru că SMIC și China ar putea continua să arunce bani în acest proces, dar, în cele din urmă, costurile vor continua să crească cu fiecare generație mai avansată de cipuri. „SMIC ar putea depăși problemele actuale de randament investind mai mulți bani. Această investiție ar putea veni chiar de la guverne, deoarece aceasta a devenit o problemă de prestigiu național”, a spus Kotasthane prin e-mail.

Citește și:

The post China poate produce cipuri mai avansate în ciuda sancțiunilor SUA, dar se confruntă în continuare cu mari probleme appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Craciun Sara


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code