Flux-stiri

Compania Lilium a primit aprobarea UE pentru taxiul său electric zburător

  • Firma de taxi aerian Lilium a primit aprobarea UE pentru a proiecta şi a exploata vehiculele sale electrice cu decolare şi aterizare verticală.
  • Lilium a primit aprobarea din partea Agenţiei pentru Siguranţa Aviaţiei a Uniunii Europene.
  • Este o etapă importantă pentru industrie, care lucrează de mai mulţi ani pentru ca astfel de vehicule să fie pregătite pentru comercializare.

Lilium, o firmă germană de taxi aerian, a primit aprobarea de reglementare pentru a proiecta şi opera vehiculele sale electrice cu decolare şi aterizare verticală, a anunţat compania.

„Primirea aprobării de organizare a proiectării din partea AESA ne motivează şi mai mult pe calea noastră de a comercializa revoluţionarul Lilium Jet”, a declarat McIntosh, directorul tehnologic al Lilium., potrivit CNBC.

Luc Tytgat, directorul executiv interimar al agenţiei UE, a declarat că aceasta „stabileşte regulile corecte pentru operaţiuni şi are grijă de elementele de mediu, inclusiv de zgomot, asigurându-se, bineînţeles, că sunt respectate standardele înalte de siguranţă. În acelaşi timp, ne ferim să creăm bariere pentru a intra pe această nouă piaţă şi am lucrat în parteneriat cu Lilium, în condiţiile unui calendar exigent. Aş dori să felicit Lilium pentru obţinerea acestei aprobări a organizaţiei de proiectare, care avansează activitatea aviaţiei electrice din Europa”, a adăugat el.

Este o piatră de hotar pentru industrie, care lucrează de mai mulţi ani pentru ca astfel de vehicule să fie pregătite pentru comercializare.

Maşinile zburătoare sunt de mult timp subiect de ficţiune. De la „Chitty Chitty Bang Bang” până la „The Jetsons” şi „Blade Runner”, cultura populară a fost împânzită de ideea că maşinile vor zbura.

În ultimii ani s-au investit miliarde de dolari în proiecte care au ca scop producerea de taxiuri zburătoare, dar, deocamdată, fără prea mult succes.

În cazul companiei Lilium, vehiculele sale sunt orientate mai degrabă către călătoriile interne interurbane decât către zborurile pe distanţe lungi. Lilium Jet utilizează mai multe elice mici acţionate de motoare electrice pentru a asigura portanţa în timpul decolării şi aterizării, precum şi împingerea în timpul fazei de zbor.

Odată ce va fi gata pentru zboruri comerciale, Lilium Jet va putea parcurge 300 de kilometri după o singură încărcare.

Lilium, fondată în 2015 de patru prieteni de la Universitatea Tehnică din Munchen, Germania, vrea să lanseze zboruri comerciale până în 2025.

Compania se confruntă cu o concurenţă acerbă din partea marilor jucători din industria aerospaţială Boeing şi Airbus, precum şi de start-up-ul german Volocopter, care lucrează, de asemenea, la un taxi aerian cu decolare şi aterizare verticală.

The post Compania Lilium a primit aprobarea UE pentru taxiul său electric zburător appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Negreanu Gabriel


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code