Flux-stiri

COVID. Un avocat și-a înscenat moartea ca să scape de închisoare, dar a fost găsit la spital

  • Nicholas Rossi, în vârstă de 34 de ani, era căutat de Interpol și se confruntă cu o acuzație de viol în Utah, în Statele Unite.
  • El a fost internat la Spitalul Universitar Queen Elizabeth în decembrie cu Covid-19 – unde a folosit pseudonimul Arthur Knight.
  • Poliția scoțiană a declarat că a fost reținut în baza unui mandat de arestare internațional.

Un avocat american și-a înscenat moartea ca să scape de închisoare, dar a fost găsit la spital, la terapie intensivă, din cauza unor complicații COVID. Rossi, fugar american, despre care se crede că și-a înscenat propria moarte, riscă să fie extrădat după ce a fost arestat într-un spital din Glasgow, relatează BBC.

Nicholas Rossi, în vârstă de 34 de ani, era căutat de Interpol și se confruntă cu o acuzație de viol în Utah, în Statele Unite.

El a fost internat la Spitalul Universitar Queen Elizabeth în decembrie cu Covid-19 – unde a folosit pseudonimul Arthur Knight.

Poliția scoțiană a declarat că a fost reținut în baza unui mandat de arestare internațional.

Autoritățile din SUA au confirmat că domnul Rossi era cunoscut și sub numele de Nicholas Alahverdian în statul Rhode Island, unde a fost implicat în politica locală și a fost un critic al sistemului de protecție a copilului din acest stat.

Rossi a declarat presei americane în decembrie 2019 că suferă de limfom non-Hodgkin în stadiu avansat și că mai are câteva săptămâni de trăit. Mai multe instituții au relatat că acesta a murit în februarie 2020.

Un memorial postat online l-a declarat un „războinic care a luptat în prima linie timp de două decenii” pentru drepturile copiilor și a spus că cenușa sa a fost împrăștiată în mare.

Potrivit estimărilor, se crede că Rossi a fost localizat în unitatea de terapie intensivă de la QEUH din Glasgow, unde se afla la terapie intensivă, conectat la un ventilator. Personalul medical nu știa că se afla pe lista roșie a Interpolului.

El a fost arestat la spital de către poliția scoțiană la 13 decembrie, în numele colegilor din Utah.

Crown Office a declarat că acesta a apărut prin legătură video din spital în legătură cu procedurile de extrădare în SUA.

Procurorul comitatului Utah a confirmat că acesta era cunoscut în stat sub numele de Nicholas Rossi. Documentele judiciare au arătat că oficialii din Utah îl căutau pentru un presupus viol.

Când a fost arestat în Glasgow, el era dat în urmărire de autoritățile din mai multe state americane.

Acuzațiile din Utah au fost formulate în urma unei inițiative de revizuire a cazurilor istorice de agresiune sexuală în care nu fuseseră testate kiturile de probe ADN.

Nicholas Rossi a fost suspect într-un caz din 2008. Acesta fusese închis de către detectivul principal fără a fi trimis la biroul procurorului din comitatul Utah pentru examinare.

În 2018, examinarea ADN-ului l-a legat de un alt caz de agresiune sexuală din Ohio. Anchetatorii credeau că domnul Rossi părăsise SUA și îi făcuse pe legislatorii din alte state să creadă că este mort.

Biroul procurorului din comitatul Utah colaborează acum cu agențiile federale și internaționale pentru a-l extrăda pe dl Rossi înapoi în Utah.

The post COVID. Un avocat și-a înscenat moartea ca să scape de închisoare, dar a fost găsit la spital appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code