Braking News Flux-stiri Română

Donald Trump a impus UE taxe vamale uriaşe. Efectul: recesiune

Administraţia americană, respectiv decretul preyidenţial al lui Donald Trump, a impus taxe vamale în valoare de 7,5 miliarde dolari pentru bunuri provenite din ţările Uniunii Europene. Măsura afectează, în principal, Spania, Germania, Franţa, România şi Marea Britanie. Conform Departamentului Reprezentantului pentru Comerţ Exterior al SUA (USTR), aceste taxe au intrat în vigoare vineri, la ora locală 00:01 (4:01 GMT).
Oficialii UE au precizat deja în comunicate de presă că măsura are ca efect recesiunea în Uniune.

Măsura luată împotriva UE a venit după decizia din octombrie a Organizaţiei Mondiale a Comerţului : Aceasta a decis în favoarea SUA constatând subvenţiile ilegale pe care le-a primit producătorul european de avioane Airbus. Acesta este de fapt modivul care a autorizat Washingtonul să aplice sancţiuni în sumă de 7,5 miliarde dolari (circa 6,900 miliarde euro) anual.

Pe de altă parte,Uninea aşteaptă ca OMC să se pronunţe într-un caz similar legat de ajutoarele americane pentru Boeing. UE a avertizat SUA că va veni cu contra măsuri similare. Din păcate, demersul european este unul destul de greu de demarat prin prisma complexităţii funcţionării Uniunii. Viitorul este sumbru şi deja relaţiile Americane se răcesc, deciyia de la Washington va avea efecte dure în primul rând faţă de economia americană după ce noua administraţie izolează practic pas cu pas America de restul lumii.

Marius Leontiuc
Marius Leontiuc
a absolvit Bacalaureat in 1998 la Liceul Ion Mincu Timisoara -1998 detine atestat de proiectant tehnic in Constructii -2005 devine prezbiter Baptist -2006 devine cler protestant -2011 absolvent ID Arhitectura AIW Viena -2018 absolvent Competente Antreprenoriale la Bethany -2019 absolvent WEB DESIGN Academia de Afaceri Iasi -2019 absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -2019 absolvent HTML promoter la SOLOLEARN -2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara -2019 admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara
http://www.leontiucmarius.wordpress.com
Loading...
intra pe Ziarul Anunturilor


NEWSNET

error: Content is protected !! contact leontiucmarius@gmail.com
%d blogeri au apreciat: