Flux-stiri

Elevii de clasa a 8-a dau astăzi primele simulări digitalizate pentru Evaluarea Națională

  • Azi încep simulările pentru evaluarea națională a absolvenților clasei a VIII-a din 2024.
  • Rezultatele obținute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei școli.
  • Rezultatele obținute la simulare nu se trec în catalog decât la cerere.

Sunt emoții mari pentru elevii de clasa a 8-a. Au început simulările pentru evaluarea națională a absolvenților care termină ciclul gimnazial în 2024. Probele au început la ora 9, iar timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Aceste simulări îi învață pe viitorii absolvenți cum să se descurce în fața foii de examen. În funcție de conținutul acestor subiecte, se pot face predicții în legătură cu subiectele de la examenul din vară.

Este important de menționat că oricare ar fi nota pe care o vor obține elevii la această simulare, ea nu va fi trecută în catalog. Vor fi doar analizate rezultatele la nivelul fiecărei școli, prin discuții individuale sau de grup cu elevii, cu părinții și la nivelul consiliului profesional, pentru a vedea dacă sunt probleme la nivelul unei clase sau a unei școli în ceea ce privește nivelul elevilor. De asemenea, dacă părinții sau dacă elevii vor dori neapărat ca această notă să fie trecută în catalog, acest lucru se va putea face doar printr-o cerere depusă de către cel interesat.

Lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către un profesor evaluator din alt județ decât județul de unde provin candidații.

Despre digitalizare

Trebuie menționat că este vorba despre o simulare digitalizată. Lucrarea se scanează cu prima pagină nesecretizată, cu colțul dreapta desfăcut. Practic, nu mai sunt lucrările de examen așa cum se făceau în anii trecuți. Tocmai de aceasta este foarte important cum vor fi instruiți la această stimulare elevii, astfel încât să știe la momentul în care vor da Evaluarea Națională în vară cum să se comporte. Acest aspect poate minimiza probleme în cadrul examenului, dar și numărul de lucrări anulate.

Citește și:

The post Elevii de clasa a 8-a dau astăzi primele simulări digitalizate pentru Evaluarea Națională appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Buciu Laura


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code