NEWSNET
Anchete Flux-stiri Română

Escrocherie cu banere pe site la Cluj

Metoda ,,another value”, prin care cu un simplu javascript se păcăleşte o statistică, începe să ia amploare în rândul website-urilor. Primul lucru care trebuie să dea de gândit celui care doreşte să publice şi să plătească baner pe un website, blog,… constă în transparenţa siteului. Ce înseamnă transparenţa aceasta? Înseamnă cu un website nu ascunde propria statistică de vizite. Contează foarte mult ca un website să conţină contoare publice de trafc, şi nu ne referim la servicii gen traffic.ro ci la contoare transparente, gratuite cum ar fi flagcounter sau stats.

Atunci când un website vă oferă un contor intern manipulabil gen gadwp fără alt contor de trafic, care pretinde că oferă date Google Analytics, avem de a face cu o escrocherie.

Aşa se întâmplă, cred eu,  şi cu website-ul clujust. Nu oferă date certe de trafic, cumpărătorii de banere plătesc şi iau de bune datele afişate. Numai că acolo găsim un tag cu numele de value, care are acum variabila 1251, adică statistica va afişa o cifră de 1251 de ori mai mare. Ca să nu fie descoperit, făptuitorul, a instalat un plugin care nu permite comanda din mouse view-source. Dar surs poate fi văzută prin comandă html manuală.

Astfel, clujeni de bună credinţă au plătit banere unui site calomnioscu trafic vizite de nici 1000 vizualizări la suprapreţ. Fapta se încadrează perfect în limitele art. 244 Cod Penal.

Şi mai ştim

Marius Leontiuc,  programator web licenţiat
NEWSNET

Hits: 188

Marius Leontiuc
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia de Afaceri Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara
http://www.leontiucmarius.wordpress.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code