Anchete Flux-stiri Română

Escrocherie cu banere pe site la Cluj

Metoda ,,another value”, prin care cu un simplu javascript se păcăleşte o statistică, începe să ia amploare în rândul website-urilor. Primul lucru care trebuie să dea de gândit celui care doreşte să publice şi să plătească baner pe un website, blog,… constă în transparenţa siteului. Ce înseamnă transparenţa aceasta? Înseamnă cu un website nu ascunde propria statistică de vizite. Contează foarte mult ca un website să conţină contoare publice de trafc, şi nu ne referim la servicii gen traffic.ro ci la contoare transparente, gratuite cum ar fi flagcounter sau stats.

Atunci când un website vă oferă un contor intern manipulabil gen gadwp fără alt contor de trafic, care pretinde că oferă date Google Analytics, avem de a face cu o escrocherie.

Aşa se întâmplă, cred eu,  şi cu website-ul ce se pretinde al articolelor juridice din Cluj. Nu oferă date certe de trafic, cumpărătorii de banere plătesc şi iau de bune datele afişate. Numai că acolo găsim un tag cu numele de value, care are acum variabila 1251, adică statistica va afişa o cifră de 1251 de ori mai mare. Ca să nu fie descoperit, făptuitorul, a instalat un plugin care nu permite comanda din mouse view-source. Dar sursa poate fi văzută prin comandă html manuală.

Astfel, clujeni de bună credinţă au plătit banere unui site calomnios cu trafic vizite de nici 1000 vizualizări la suprapreţ. Fapta se încadrează perfect în limitele art. 244 Cod Penal.

 

(Visited 6 times, 1 visits today)

Hits: 204

Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean -autor articole
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code


Clipul săptămânii


Comentarii recente

Etichete