Economice

Fondul suveran al Norvegiei, care deține un pachet important de acțiuni la BP, va vota împotriva unei rezoluții care să impună companiei ținte climatice mai ambițioase

O rezoluție depusă de activiștii organizației Follow This înainte de reuniuea acționarilor din 27 aprilie cere companiei să se alinieze țintelor impuse de Acordul de la Paris pentru limitarea schimbărilor climatice.

Norges Bank Investment Management (NBIM), instituția care conduce Fondul suveran al Norvegiei, a anunțat anul trecut că urmează să ia o atitudine fermă față de firmele care nu adoptă planuri climatice credibile.

Fondul nu a vrut să-și motiveze refuzul în acest caz, dar a precizat în trecut că fiecare propunere venită de la activiști care privește mediul, cauzele sociale sau de guvernare (ESG) va fi judecată de la caz la caz.

Organizația Follow This susține într-un email că NBIM este un investitor major al BP care ar trebui să fie un exemplu în privința problemelor climatice.

„NBIM a ratat primul test real a noi sale politici climatice”, a spus fondatorul Follow This, Mark van Baal, transmite Reuters.

Fondul suveran norvegian, el însuși construit cu venituri din exploatare de petrol și gaze, deține 2,73% din BP, pachet de acțiuni evaluat la 2,8 miliarde de dolari la sfârșitul lui 2022.

Boardul BP le-a recomandat acționarilor să voteze împtriva rezoluției, spunând că este neclar ce vrea compania să facă.

Firmele de consultanță pentru investitori ISS și Glass ar recomandat la rândul lor acționarilor să voteze împotriva rezoluției, în timp ce Asociația britanică a fondurilor de pensii (Local Authority Pension Fund Forum (LAPFF)) a cerut susținerea rezoluției.

În luna februarie, BP a revenit asupra panului adoptat în 2019 de a-și reduce producția petrol și gaze cu 40% până în 2030, adoptând o țintă de 25% spre furia activiștilor climatici.

Sursa foto: Flickr

Sursa: economica.net


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code