Flux-stiri

FOTO. Japonezii caută trucuri pentru somnul de la amiază. Cum arată capsulele în care angajații dorm în picioare

  • În Japonia, angajații extenuați apelează la gadgeturi, de la tetierele de birou și măștile de ochi încălzite, în încercarea de a ieși din somnul de după-amiază refăcuți și plini de productivitate.
  • Cabinele au stârnit o reacție în general pozitivă în timpul unui test recent într-o cafenea din Tokyo.
  • Am crezut că statul în picioare va fi greu pentru genunchi, dar, în mod surprinzător, nu i-a solicitat prea mult”, a declarat un angajat.

Un studiu realizat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a indicat că japonezii dorm în medie șapte ore și 22 de minute pe noapte – cel mai scurt timp dintre cele 33 de națiuni analizate și considerabil mai puțin decât media de opt ore și 28 de minute.

Departe de a fi un semn de lene, somnul de după-amiază la birou – cunoscut sub numele de inemuri, sau dormitul în timpul prezenței – este o dovadă a angajamentului de nezdruncinat al angajaților față de cauza corporativă, deși eticheta cere ca cei care trag un pui de somn să evite să se așeze la orizontală, în cazul în care par a fi puțin prea confortabili, informează The Guardian.

Afacerea somnului a dat naștere unei industrii dedicate realizării somnului perfect, despre care experții spun că este o perioadă netulburată de până la aproximativ 20 de minute, dincolo de care corpul începe să intre într-un somn mai profund, lăsând oamenii să se simtă amețiți când se trezesc.

În Japonia, angajații extenuați apelează la gadgeturi, de la tetierele de birou și măștile de ochi încălzite, în încercarea de a ieși din somnul de după-amiază refăcuți și plini de productivitate. Pentru o experiență cât mai captivantă, Giraffenap – o cabină special concepută cu perne și platforme plasate strategic care susțin spatele, tibiile, capul și picioarele – le permite utilizatorilor să doarmă în timp ce stau în picioare.

Cum funcționează capsulele

Dezvoltate de experții de la Universitatea Hokkaido, prototipurile de capsule au două modele: unul care blochează sunetul și lumina, iar altul care lasă să intre puțin din ambele pentru a liniști ocupanții claustrofobi.

Girafele dorm în picioare timp de aproximativ 20 de minute pe zi”, a declarat Yoshihito Nohara de la Plywood Corporation, o firmă din Hokkaido care intenționează să vândă capsulele, la un preț de aproximativ 18.500 dolari bucata, în birouri, unități medicale și aeroporturi începând cu luna ianuarie. În același mod, 20 de minute pe zi sunt suficiente pentru un pui de somn”.

Cabinele au stârnit o reacție în general pozitivă în timpul unui test recent într-o cafenea din Tokyo. Am crezut că statul în picioare va fi greu pentru genunchi, dar, în mod surprinzător, nu i-a solicitat prea mult”, a declarat un angajat. Am simțit că a fost o configurație foarte bine gândită”.

Un altul a spus: A fost prima dată când am dormit în picioare. Greutatea corpului meu a fost susținută mai mult decât mă așteptam și am reușit să mă odihnesc.”

Citește și

The post FOTO. Japonezii caută trucuri pentru somnul de la amiază. Cum arată capsulele în care angajații dorm în picioare appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Diana Nechita


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code