Flux-stiri

Nicolae Ciucă: „România are nevoie de oameni de stat care să nu ia decizii grăbite, să fie siguri că ceea ce fac nu afectează stabilitatea fiscală, economică și politică a țării”

  • Nicolae Ciucă spune că România are nevoie „de oameni de stat care să nu ia decizii grăbite și care să fie siguri că ceea ce fac nu afectează stabilitatea fiscală, economică și politică a țării”.
  • Președintele PNL spune că aceștia trebuie „să nu cadă pradă intereselor electorale când în joc este viitorul României”.
  • El afirmă că România este un pol de stabilitate democratică şi economică.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că „mai mult ca niciodată România are acum nevoie de o conducere politică vizionară” şi face un apel către toţi liderii politici „să nu cadă pradă intereselor electorale când în joc este viitorul României”.

„Timpul nu mai are răbdare cu noi. Iar România parcurge într-adevăr un moment istoric, deopotrivă special şi paradoxal. Pe de o parte, la nivel regional şi global se dezvoltă un context de securitate caracterizat prin impredictibilitate şi prin diversificarea conflictelor militare. Războiul din Ucraina şi conflictul militar din Gaza sunt evenimente de tip game changer. Ele schimbă ordinea lucrurilor şi influenţează substanţial modul de relaţionare la nivel regional şi chiar global. Pe de altă parte, prin poziţia geografică pe care o avem şi prin poziţia de politică externă pe care am asumat-o, România este un partener stabil şi solid al NATO şi UE aici, în Sud -Estul Europei”, spune Nicolae Ciucă la Summit-ul autorităţilor publice locale.

El afirmă că România este un pol de stabilitate democratică şi economică în regiune şi trebuie să devenă în următorii 10 ani un pol de dezvoltare regională.

„În acest context fluid pe care îl traversăm, s-a deschis pentru România o fereastră de oportunitate pentru a se dezvolta rapid şi pentru a genera mari proiecte de investiţii atât la nivel naţional, cât mai ales la nivel local. Ca atare, trebuie să înţelegem că şansa noastră este acum şi că timpul trece foarte repede. Suntem datori românilor cu o politică matură şi cu o guvernare care să producă stabilitate politică, economică, socială şi un înalt nivel de securitate. Fără această maturitate politică nu vom putea accesa tot acest parcurs de dezvoltare a ţării”, a mai spus președintele PNL.

În același timp, Nicolae Ciucă face apel către toți liderii politici să nu cadă pradă intereselor electorale, când în joc este viitorul României.

„Decizia politică de a construi o mare coaliţie legislativă şi guvernamentală între cel mai mare partid de centru dreapta şi cel mai mare partid de centru stânga din România este expresia maturităţii politice. Este rezultatul acestei nevoi de a asigura dezvoltarea accelerată a României în contextul regional şi internaţional prin care trecem. Coaliţiile şi alianţele politice nu se fac de bună-voie şi nesiliţi de nimeni. Ele se fac întotdeauna de nevoie şi siliţi de împrejurări. Ca atare, trebuie să dăm dovadă de seriozitate, onestitate şi profesionalism în deciziile pe care le luăm pentru viitorul tuturor românilor. Fac, aşadar, un apel către toţi liderii politici să nu cadă pradă intereselor electorale când în joc este viitorul acestei ţări şi al nostru, al tuturor. Mai mult ca niciodată, România are acum nevoie de o conducere politică vizionară, de oameni de stat care să nu ia decizii grăbite şi care să fie siguri că ceea ce fac nu afectează stabilitatea fiscală, economică şi politică a ţării”, încheie Ciucă.

Citește și

The post Nicolae Ciucă: „România are nevoie de oameni de stat care să nu ia decizii grăbite, să fie siguri că ceea ce fac nu afectează stabilitatea fiscală, economică și politică a țării” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Gabriel Pecheanu


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code