Flux-stiri

FOTO. O erupție vulcanică în largul Japoniei a creat cea mai o nouă insulă din lume. Experții spun că nu va rezista mult timp

  • Activitatea vulcanică a crescut în apropiere de Iwo Jima și erupții submarine similare au avut loc în ultimii ani.
  • Yuji Usui, analist în cadrul diviziei vulcanice a Agenției Meteorologice Japoneze, spune că insula ar putea să nu reziste foarte mult timp.
  • Vulcanii submarini și activitățile seismice au format noi insule în trecut.

Un vulcan submarin a erupt în largul Japoniei în urmă cu trei săptămâni, oferind o priveliște rară a nașterii unei noi insule minuscule, dar experții spun că s-ar putea să nu dureze prea mult.

Vulcanul submarin, situat la aproximativ 1 kilometru în largul coastei sudice a insulei Iwo Jima, pe care Japonia o numește Ioto, și-a început ultima serie de erupții pe 21 octombrie, scrie AP.

În decurs de 10 zile, cenușa vulcanică și rocile s-au strâns pe fundul mării de mică adâncime, vârful său ridicându-se deasupra suprafeței mării. La începutul lunii noiembrie, au creat o nouă insulă cu un diametru de aproximativ 100 de metri și o înălțime de 20 de metri deasupra mării, potrivit lui Yuji Usui, analist în cadrul diviziei vulcanice a Agenției Meteorologice Japoneze.

Activitatea vulcanică a crescut în apropiere de Iwo Jima și erupții submarine similare au avut loc în ultimii ani, dar formarea unei noi insule este o evoluție semnificativă, a declarat Usui.

Activitatea vulcanică de la fața locului s-a diminuat de atunci, iar insula nou formată s-a micșorat oarecum, deoarece formațiunea sa „sfărâmicioasă” este ușor de îndepărtat de valuri, a declarat Usui.

El a precizat că experții analizează în continuare dezvoltarea, inclusiv detaliile depozitelor. Noua insulă ar putea supraviețui mai mult timp dacă este făcută din lavă sau din ceva mai durabil decât rocile vulcanice, cum ar fi piatra ponce.

„Trebuie doar să vedem dezvoltarea”, a spus el. „Dar este posibil ca insula să nu reziste foarte mult timp”.

Vulcanii submarini și activitățile seismice au format noi insule în trecut.

Citește și

The post FOTO. O erupție vulcanică în largul Japoniei a creat cea mai o nouă insulă din lume. Experții spun că nu va rezista mult timp appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Paun Mihaela


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code