Flux-stiri

Giorgia Meloni, care ar urma să devină viitorul prim-ministru al Italiei, s-a întâlnit cu președintele Sergio Mattarella

  • Ea și-ar putea prezenta cabinetul propus în cursul zilei de vineri și, dacă Mattarella aprobă, miniștrii ar putea fi învestiți în funcție în weekend.
  • Suntem pregătiți să oferim Italiei un guvern care să abordeze urgențele și provocările timpului nostru cu înțelegere și competență”, a scris joi Meloni pe Facebook.
  • Veteranul fost prim-ministru a declanșat o nouă furtună de foc săptămâna aceasta când le-a spus parlamentarilor săi că a dat vina pe Ucraina pentru războiul cu Rusia.

Giorgia Meloni, care ar urma să devină viitorul prim-ministru al Italiei, s-a întâlnit cu președintele Sergio Mattarella pentru a discuta despre formarea unui nou guvern, pe fondul tumultului din cadrul coaliției sale de dreapta.

Dna Meloni, șefa partidului naționalist Frații Italiei, a intrat în palatul președintelui alături de principalii săi aliați – Matteo Salvini, care conduce Liga de extremă dreapta, și Silvio Berlusconi, fondatorul partidului conservator Forza Italia. Suntem pregătiți să oferim Italiei un guvern care să abordeze urgențele și provocările timpului nostru cu înțelegere și competență”, a scris joi Meloni pe Facebook.

Blocul conservator a obținut o majoritate parlamentară impunătoare la alegerile generale din 25 septembrie, partidul dnei Meloni obținând cele mai multe voturi, ceea ce o plasează în pole position pentru a deveni prima femeie prim-ministru al Italiei. Ea și-ar putea prezenta cabinetul propus în cursul zilei de vineri și, dacă dl Mattarella aprobă, miniștrii ar putea fi învestiți în funcție în weekend.

Noua administrație se confruntă cu o serie de provocări descurajante, inclusiv o recesiune iminentă în cea de-a treia economie din zona euro, creșterea facturilor la energie și războiul din Ucraina. Sarcina de a forma noua echipă s-a dovedit a fi mult mai turbulentă decât se aștepta, dl Berlusconi subminând în mod repetat autoritatea dnei Meloni de la alegeri încoace.

Într-un bilet pe care l-a lăsat la vedere în parlament săptămâna trecută, Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, a scris că o consideră pe dna Meloni autoritară… dominatoare… arogantă… ofensatoare”.

Veteranul fost prim-ministru a declanșat o nouă furtună de foc săptămâna aceasta când le-a spus parlamentarilor săi că a dat vina pe Ucraina pentru războiul cu Rusia și a dezvăluit că a făcut schimb de cadouri și scrisori dulci cu președintele rus Vladimir Putin. Ulterior, Meloni a emis o declarație în care a afirmat că administrația sa va fi ferm pro-NATO și pro-europeană. Oricine nu este de acord cu această piatră de temelie nu poate face parte din guvern, a spus ea.

Se așteaptă ca mâna dreaptă a lui Berlusconi în Forza Italia, Antonio Tajani, să fie următorul ministru de externe. El a zburat joi la Bruxelles pentru discuții cu aliații UE și i-a asigurat că partidul său condamnă invazia inacceptabilă a Rusiei în Ucraina. Postul crucial de ministru al economiei este de așteptat să revină lui Giancarlo Giorgetti, adjunctul șefului Ligii și ministru al industriei în guvernul de uniune demisionar condus de fostul șef al băncii centrale Mario Draghi.

Meloni va ține primul său discurs în fața parlamentului săptămâna viitoare și trebuie să obțină voturi de încredere în ambele camere înainte de a-și asuma oficial toate puterile.

The post Giorgia Meloni, care ar urma să devină viitorul prim-ministru al Italiei, s-a întâlnit cu președintele Sergio Mattarella appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code