Flux-stiri

Guvernul bulgar a fost demis prin moțiune de cenzură

  • Parlamentarii opoziţiei au demis guvernul prin moţiune de cenzură.
  • Analiştii prezic că un nou guvern ar aduce o politică mai neutră faţă de Rusia.
  • Preşedintele Rumen Radev este obligat să convoace alegeri anticipate în termen de două luni şi să numească o administraţie interimară în cazul în care Petkov nu reuşeşte să adune o majoritate pentru un nou cabinet şi dacă alte două partide din parlament nu pot forma un guvern.

Guvernul bulgar condus de Kiril Petkov a fost demis, miercuri, prin moţiune de cenzură, aruncând ţara din Uniunea Europeană în turbulenţe politice, pe fondul războiului din Ucraina şi al creşterii inflaţiei.

Parlamentarii opoziţiei au demis guvernul prin moţiune de cenzură, potrivit Reuters.

Guvernul condus de Kiril Petkov a preluat puterea în urmă cu şase luni, printr-un vot de 123-116, după ce coaliţia de guvernare şi-a pierdut majoritatea din cauza unor dispute privind cheltuielile bugetare şi dacă Bulgaria ar trebui să deblocheze aderarea Macedoniei de Nord la UE.

Petkov, un absolvent de Harvard în vârstă de 42 de ani care s-a angajat să combată corupţia, a adoptat o poziţie pro-europeană şi pro-NATO fermă de când Rusia a invadat Ucraina, o poziţie neobişnuită pentru o ţară cu o atitudine tradiţional prietenoasă faţă de Moscova. Analiştii prezic că un nou guvern ar aduce o politică mai neutră faţă de Rusia.

Acest vot este doar un pas mic într-un drum foarte lung”, a declarat Petkov după vot. „Ceea ce nu reuşesc să înţeleagă este că aceasta nu este calea de a câştiga poporul bulgar”.

Petkov a respins orice discuţii de coaliţie cu partidele de opoziţie din Cameră, dar va căuta dezertări din partea deputaţilor din parlament pentru a obţine suficient sprijin pentru un nou guvern şi pentru a evita alegerile anticipate.

Preşedintele Rumen Radev este obligat să convoace alegeri anticipate în termen de două luni şi să numească o administraţie interimară în cazul în care Petkov nu reuşeşte să adune o majoritate pentru un nou cabinet şi dacă alte două partide din parlament nu pot forma un guvern.

The post Guvernul bulgar a fost demis prin moțiune de cenzură appeared first on Aleph News.

potrivit alephnewsGazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 1 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean -autor articole
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code