Flux-stiri

Hai afară la-nvățare! O școala din Iași demarează un proiect prin care se dorește reducerea abandonului școlar

scoalascoala

  • O școală din Iași și-a mutat orele afară, ca să reducă abandonul școlar.
  • 238 de elevi de la școala „Ion Ghica” vor învăța afară.
  • Proiectul durează 15 luni, 350.000 de euro sunt investiți.

De ziua educației, profesorii din Iași au găsit metoda perfectă prin care să nu mai chiulească elevii – îi scot ei afară din școală.

„Hai afară la-nvăţare!” e proiectul prin care directorul școlii gimnaziale „Ion Ghica” , din Iași, vrea să îi convingă pe cei 230 de elevi – care provin din medii vulnerabile – să nu abandoneze cursurile. Orele de matematică, română și sport vor fi mutate în curtea școlii, iar elevii vor învăța despre natură… în natură. Proiectul durează 15 luni – a început în octombrie și se termină în decembrie anul acesta. Peste 350.000 de euro sunt investiți în program.

Atenția este mutată spre Iași și când e vorba de profesorii de religie. Preoții dau dezlegare la post. Ca să poată să le predea elevilor, profesorii trebuie să treacă printr-un interviu organizat de Arhiepiscopie. Candidații trebuie să îi trimită Mitropolitului Moldovei și Bucovinei o scrisoare de intenție, prin care să îl convingă că au talent și că merită postul. În cazul în care profesorii nu sunt preoți, ei trebuie să vină și cu o recomandare de la duhovnic. Să știe toată lumea cine… îl recomandă.

The post Hai afară la-nvățare! O școala din Iași demarează un proiect prin care se dorește reducerea abandonului școlar appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code