Flux-stiri

Miezul Pământului ar fi început să se rotească invers

zile pe pamantzile pe pamant

  • Cercetătorii cred că nucleul Pământului se rotește în sens invers.
  • Chinezii spun că rotația sferei de fier aproape s-a oprit în 2009.
  • Nucleul Pământului și-ar schimba direcția de rotație periodic.

Și totuși se învârte, dar nu cu totul în aceeași direcție! Rotația nucleului Pământului i-a luat prin suprindere pe cercetatorii – se rotește în sens opus față de planetă și ar putea afecta viața de zi cu zi.

Rotația nucleului ar putea afecta câmpul magnetic și viteza cu care se rotește pământul, ceea ce ar face zilele să fie mai scurte sau mai lungi, asta cred doi cercetători chinezi.

Un studiu făcut de ei arată că miezul pământului aproape s-a oprit în 2009, atunci când și-a schimbat și direcția de rotație.

Au analizat undele provocate de cutremurele din ultimii 60 de ani și au ajuns la concluzia că evenimentul din 2009 nu e o premieră – nucleul pământului își schimbă direcția periodic.

Totuși, cercetătorii nu reușesc să ajungă la o conluzie comună – Americanii cred că nucleul s-a mișcat semnificativ doar intre 2001 și 2013, după s-a stabilizat.

Un geofizician australian îi compară pe cercetători cu medicii din trecut care încercau să înțeleagă corpul uman fără instrumente potrivite.

The post Miezul Pământului ar fi început să se rotească invers appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 14 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code