Economice

IKEA a majorat prețurile și în România. La unele produse, creșterile sunt mai mari de 20%

Ikea a anunţat că din 2022 va majora preţurile produselor din magazinele sale din întreaga lume cu 9% în medie, din cauza problemelor de transport şi a celor din lanţurile de aprovizionare, a anunțat Ingka Group, la sfârșitul anului trecut. După ce prețurile au fost majorate în Marea Britania, aceeași strategie este pregătită și pentru piața din Ungaria, potrivit portalului Penzcentrum.hu.  

Creşterea medie globală a preţurilor în magazinele Ikea va fi de 9%, dar variază de la ţară la ţară, din cauza inflaţiei, a furnizorilor locali şi a dificultăţii de transport. Anterior, Ikea, cel mai mare retailer de mobilier din lume, anunţase că va lua în leasing mai multe vapoare, va cumpăra containere de transport şi va redirecţiona bunurile între depozitele sale pentru a atenua perturbările din lanţurile de aprovizionare. Acum, retailerul suedez a admis că va trebui să transfere o parte din costurile cu majorarea preţurilor la transport şi materii prime către clienţi, deoarece se aşteaptă ca turbulenţele să continue, potrivit Agerpres.

Economica.net a observat că și prețurile din România s-au modificat cu procente cuprinse între opt și 33%. Majorările de preț nu au fost aplicate la toate produsele. Spre exemplu, cutiile de depozitare DRONA costă tot 15 lei, iar o etajeră SOLGUL are același preț, de 99,9 lei.

Iată mai jos câteva exemple de creșteri de preț.

Cadrul alb BESTA (60x20x64 cm) are un preț de 95 de lei, față de 85 de lei, în creștere cu 12%. Șina de suspendare BESTA s-a scumpit de la 15, la 20 de lei, în creștere cu 33%.

Etajera Kalax, cu dimensiunea de 112×147 cm, costă acum 399 de lei, față de prețul inițial de 349 de lei. Creștere de 14%. 

Divanul HEMNES are acum un preț mai mare cu 7%, față de 1.399 de lei cât era anul trecut. Cearșaful VARVIAL pentru divan are acum un preț mai mare cu 20%. Anul trecut, prețul era de 49,9 lei.

Cu 8% s-a majorat prețul unei bănci de depozitare pentru copii, iar acum costă 390 de lei, față de 360 de lei cât costa anul trecut. Scaun copii SUNDVIK are un preț actual de 99,9 lei, față de 79,9 lei. Creștere de 25%.

Plafonieră SOLKLINT: preț actual 99,9 lei, față de 89,9 lei. Creștere de 11%.

Corp înalt cu două uși HAUGA: preț actual 649 lei, față de 599 lei. Creștere de 8%.

Birou ARKELSTORP: preț actual 999 lei, față de 849 lei. Creștere de 18%.

Scaun bar cu spătar INGOLF, preț actual 329 lei, față de 299 lei. Creștere de 10%.

În noiembrie, proprietarul brandului de mobilă Ikea a anunţat că va majora preţurile din cauza dificultăţilor cu care se confruntă lanţurile de aprovizionare, care ar urma să se menţină şi în 2022, după ce compania a raportat o scădere a profitului anual din cauza costurilor mai ridicate cu transportul şi materiile prime.

În pofida cererii record, deoarece oamenii au petrecut mai mult timp acasă în urma pandemiei, profitul înainte de taxe al Inter IKEA Group – care deţine franciza IKEA şi este responsabil cu aprovizionarea – a scăzut cu 16% în perioada august 2020 – august 2021, la 1,71 miliarde de euro. În anul fiscal 2019, profitul înregistrase un declin de 4%.

The post IKEA a majorat prețurile și în România. La unele produse, creșterile sunt mai mari de 20% appeared first on Economica.net.

Sursa: economica.net




Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - absolvent studii de Drept Universitatea Europeană Drăgan, cursuri in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, pastor coordonator in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code