Flux-stiri

Începe școala. Cum arată structura anului școlar 2023-2024

  • Elevii vor avea 36 de săptămâni de cursuri.
  • Primul modul școlar începe mâine, 11 septembrie și se încheie pe 27 octombrie.
  • Numărul maxim admis de elevi într-o clasă de liceu se schimbă. Media este de 22-24 de elevi.

Au rămas mai puțin de 24 de ore până când aproximativ 3 milioane de elevi revin la școală. Acest an este structurat pe module care înlocuiesc semestrele. Elevii vor avea 36 de săptămâni de cursuri.

Primul modul școlar începe mâine, 11 septembrie și se încheie pe 27 octombrie, urmând ca elevii să fie în vacanță de pe 28 octombrie până pe 5 noiembrie.

Modulul 2 se desfășoară între 6 noiembrie – 22 decembrie și aici urmează vacanța de Crăciun, în perioada 23 decembrie – 7 ianuarie 2024. Elevii revin apoi în bănci până pe 9 februarie 2024, când se încheie modulul 3. Urmează din nou o vacanță de o săptămână, perioada este decisă de inspectoratele județene școlare. Modulul 4 se desfășoară între 19 februarie- 26 februarie 2024 și urmează vacanța de Paște între 27 aprilie – 7 mai 2024, urmând ca ultimul modul să aibă loc până pe 21 iunie 2024, când se încheie anul școlar.

Care sunt principalele schimbări din acest an școlar?

În contextul intrării în vigoare a noilor legi ale Educației, se schimbă numărul maxim admis de elevi într-o clasă de liceu: media este de 22-24. În plus, materia Istoria evreilor-Holocaustul va fi studiată de elevi, devine disciplină obligatorie la clasa a 11-A. Iar printre cele mai controversate schimbări se numără și posibilitatea ca elevii să fie exmatriculați, bineînțeles în cazuri excepționale. Și știm și că Deca nu-i mai lasă pe copii cu telefoanele la ore. Și UNESCO a cerut interzicerea acestora, pentru că îi afectează și le distrag atenția.

Citește și:

The post Începe școala. Cum arată structura anului școlar 2023-2024 appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Amarie Giorgiana


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code