Flux-stiri

Înmatriculările de noi autovehicule au fost în creștere în luna mai. Adrian Mitrea: „Acesta este un semn de prosperitate mai mare”

  • Piața auto din România încă mișcă.
  • O scădere o au autoturismele electrice, dar specialiștii spun că piața își va reveni până la finalul anului.
  • Autoturismele (care reprezintă aproximativ 87% din total) au înregistrat, în luna mai 2024, un volum de 15.477 unități, cu 14.4% mai mult decât în luna similară din 2023.

Înmatriculările de noi autovehicule au fost în creștere în mai 2024 cu 13,8% față de aceeași perioadă a anului anterior. Aproape 87% din total, au înregistrat o creștere de aproape 15%. Asta înseamnă că piața auto din România încă mișcă. O scădere se înregistrează când vine vorba de autoturismele electrice, dar specialiștii spun că piața își va reveni până la finalul anului.

În funcție de tipul de combustibil al autoturismelor înmatriculate, în luna mai a acestui an, motorizările pe benzină plus mild hybrid benzină înregistrează o creștere de 16.2% față de perioada similară din 2023, ajungând, astfel, la o pondere de 67.5%. În ceea ce privește autoturismele echipate cu motoare diesel, plus mild hybrid diesel, acestea înregistrează o creștere de 44.3% și dețin o cotă de 13.3% din total.

„E foarte clar că în România avem un deficit de motorizare, deci nu avem suficiente mașini în piață cât să satisfacă nevoia de mobilitate a oamenilor, motiv pentru care oamenii cumpără mașini. Fie că sunt noi sau la mâna a doua, e clar că oamenii cumpără mașini din motivul ăsta, de a-și rezolva o problemă sau o dorință de mobilitate. Faptul că piața de mașini noi crește este un semn de prosperitate mai mare”, a explicat Adrian Mitrea, analist piață auto, la Aleph News.

Citește și

The post Înmatriculările de noi autovehicule au fost în creștere în luna mai. Adrian Mitrea: „Acesta este un semn de prosperitate mai mare” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Diana Nechita


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code