Flux-stiri

Biden îl acuză pe Netanyahu că prelungește războiul din motive politice. Președintele american e „incert” dacă Israelul comite genocid în Gaza

  • Israelul și Hamas nu găsesc un punct comun de negociere a păcii.
  • Hamas este de acord doar cu încetarea totală a focului și retragerea armatei Israelului din Gaza.
  • Șeful Armatei Israeliene: Suntem gata de un război total cu Libanul.

Președintele american Joe Biden face presiuni asupra Israelului pentru a accepta acordul de încetare a focului prezentat vineri. Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a sugerat că premierul israelian Benjamin Netanyahu prelungește războiul din Gaza din motive politice, o acuzație care evidențiază tensiunile aparente dintre cei doi lideri.

Într-un interviu acordat revistei TIME, publicat marți, președintele american a declarat că există „toate motivele pentru ca oamenii să tragă” concluzia că Netanyahu perpetuează conflictul pentru propriile sale scopuri politice. În același timp a venit și răspunsul Hamas la acordul de încetare a focului. Osama Hamdan, un purtător de cuvânt al organizației teroriste, a declarat că Hamas nu poate fi de acord cu un acord care nu asigură o poziție clară a Israelului privind încetarea permanentă a focului și retragerea completă din Gaza.

Biden, care face presiuni constante pentru încheierea războiului ce durează de aproape opt luni, a mai spus că este „incert” dacă forțele israeliene au comis crime de război în Fâșia Gaza.

Liderul de la Casa Albă a respins acuzațiile conform cărora Israelul folosește înfometarea civililor ca metodă de război, dar a spus: „Cred că s-au angajat în activități care sunt nepotrivite”.

Biden a mai spus că a avertizat Israelul să nu facă aceeași greșeală pe care a făcut-o SUA după atacurile din 11 septembrie 2001, care a dus la „războaie fără sfârșit”

Sondajele de opinie arată că majoritatea israelienilor susţin războiul, dar dau vina pe Netanyahu pentru eşecurile în materie de securitate atunci când atacatorii Hamas s-au infiltrat în comunităţile israeliene de lângă enclavă, la 7 octombrie, şi nu l-ar mai vota dacă ar avea loc alegeri.

Citește și

The post Biden îl acuză pe Netanyahu că prelungește războiul din motive politice. Președintele american e „incert” dacă Israelul comite genocid în Gaza appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Jipa Florin


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code