- A.I.-ul detectează minciuni mai bine decât testul poligraf.
- Cercetătorii de la MIT au făcut un A.I. care detectează minciunile.
- A.I.-ul detectează 70% dintre minciunile pe care le spune un om.
- A.I.-ul care detectează minciuni a fost antrenat pe mii de micuni.
Uită de detectoarele de minciuni – Inteligența Artificială e singura capabilă să te prindă când vrei să eviți adevărul, chiar dacă te crezi maestru! Cercetătorii de la MIT au făcut o aplicație de Inteligență Artificială care descoperă aproape 70% dintre minciunile pe care le spune o persoană, ceea ce e mai bine decât un detector de miciuni.
În studiul lor publicat în jurnalul iScience, von Schenk și colegii ei le-au cerut voluntarilor să scrie declarații despre planurile lor de weekend. În jumătate din timp, oamenii erau încurajați să mintă; o afirmație credibilă, dar neadevărată, a fost recompensată cu o mică plată financiară. În total, echipa a strâns 1.536 de declarații de la 768 de persoane.
Apoi au folosit 80% din aceste afirmații pentru a antrena un algoritm cu privire la minciuni și adevăruri, folosind modelul de limbaj A.I. de la Google BERT . Când au testat instrumentul rezultat pe ultimele 20% dintre afirmații, au descoperit că poate spune cu succes dacă o afirmație este adevărată sau falsă în 67% din cazuri.
The post Inteligența Artificială funcționează mai bine decât un test poligraf appeared first on Aleph News.
potrivit alephnews
Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Măncila Mihaela
Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.