Flux-stiri

Inteligenţa Artificială va fi integrată din ce în ce mai mult în educaţie. Ligia Deca: „Vom forma 100.000 de profesori în domeniul pedagogiei digitale”

  • Inteligenţa Artificială va fi integrată din ce în ce mai mult în educaţie.
  • Deca: „Vom forma 100.000 de profesori în domeniul pedagogiei digitale”.
  • Resursele digitale înseamnă nu doar ore mai dinamice, ci și instrumente care să ușureze accesul la informație.

Inteligenţa Artificială va fi integrată din ce în ce mai mult în educaţie. Trebuie să fie bazată pe digitalizarea platformelor şi a resurselor educaţionale pentru că este esenţial ca Inteligenţa Artificială să fie un instrument centrat pe nevoile elevilor şi util cadrelor didactice. Cu respectarea normelor de etică şi a standardelor de protecţie a datelor personale, spune ministrul Educației, Ligia Deca.

„E vorba de o intenție pe care România a pus-o în PNRR, ceea ce înseamnă cu trei ani în urmă, când Inteligența Artificială a explodat la limita acestui termen. Există o mare ambiție a ministerului, ca prin acest program de finanțare, universitățile și furnizorii de formare, companiile care au mai lucrat și care au cursuri acreditate pentru competențe digitale ale profesorilor, să formeze, în ritm alert, pe o perioadă destul de lungă de timp, un an și ceva, cu mentori, ghidaj, 100.000 de profesori care să își crească în mod semnificativ competențele digitale ”, a declarat Daniela Vișoianu, expert în educație, la Aleph News.

Citește și

The post Inteligenţa Artificială va fi integrată din ce în ce mai mult în educaţie. Ligia Deca: „Vom forma 100.000 de profesori în domeniul pedagogiei digitale” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Diana Nechita


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code