Flux-stiri

Joe Biden s-a întâlnit cu liderii din Danemarca, Suedia, Finlanda, Norvegia și Islanda

  • Biden o ține din summit în summit. A fost la Helsinki, unde s-a întâlnit cu liderii nordici din Danemarca, Suedia, Finlanda, Norvegia și Islanda.
  • Finlanda e cel mai nou membru NATO și întrerupe astfel 70 de ani de nealiniere militară.
  • De cealaltă parte a baricadei, Rusia acuză NATO că folosește tehnici din războiul rece ca să o izoleze.

Biden o ține din summit în summit. A fost la Helsinki, unde s-a întâlnit cu liderii nordici din Danemarca, Suedia, Finlanda, Norvegia și Islanda.

Finlanda e cel mai nou membru NATO și întrerupe astfel 70 de ani de nealiniere militară. Iar asta înseamnă că NATO aproape și-a dublat granița cu Rusia. Și Suedia a primit vești bune la Vilnius, Turcia și-a retras opoziția față de admiterea ei în NATO.

De cealaltă parte a baricadei, Rusia acuză NATO că folosește tehnici din războiul rece ca să o izoleze.
Serghei Lavrov spune că puterile occidentale s-au hotărât să împartă lumea în democrații și autocrații.

Spune că folosirea de avioane F-16 în Ucraina va fi tratată ca o amenințare nucleară și că Rusia va răspunde cu toate mijloacele pe care le are.

Din august, piloții militari de F-16 se vor antrena și în România, s-a decis la Vilnius. Tot la noi, peste 750 de militari din forțele aliate participă, începând de mâine, la exercițiul tactic anual „Poseidon 2023”.

Iar Ucraina anunță că a plasat 30 de câmpuri de mine antitanc la granița cu Belarus. Motivul e simplu: Nu avem prieteni de cealaltă parte a frontierei.

Citește și:

The post Joe Biden s-a întâlnit cu liderii din Danemarca, Suedia, Finlanda, Norvegia și Islanda appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Paun Mihaela


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code