Flux-stiri

Jurnaliștii de la France 24 și RFI protestează după declarațiile lui Macron privind „strategia de influență a Franței”, în special în Africa

  • Jurnaliştii de la canale media publice franceze, France 24 şi RFI, au protestat vineri după declaraţii ale preşedintelui Emmanuel Macron despre influenţa internaţională a Franţei.
  • Joi, în faţa ambasadorilor francezi reuniţi la Palatul Elysee, Macron le-a solicitat ,,să-şi asume o strategie de influenţă şi de popularizare a Franţei” .
  • În acest discurs care ţintea ,,narativul rus, chinez şi turc” în Africa, Emmanuel Macron a cerut ,,utilizarea mai bună a reţelei France Medias Monde, care este absolut esenţială, care trebuie să fie o forţă pentru noi”.

Jurnaliştii de la canale media publice franceze, France 24 şi RFI, au protestat vineri după declaraţii ale preşedintelui Emmanuel Macron despre influenţa internaţională a Franţei, care îi asimilează – potrivit lor – cu ,,portavoci” ale statului, relatează France Presse.

Joi, în faţa ambasadorilor francezi reuniţi la Palatul Elysee, Macron le-a solicitat ,,să-şi asume o strategie de influenţă şi de popularizare a Franţei” .

În acest discurs care ţintea ,,narativul rus, chinez şi turc” în Africa, Emmanuel Macron a cerut ,,utilizarea mai bună a reţelei France Medias Monde, care este absolut esenţială, care trebuie să fie o forţă pentru noi”.

,,France 24, media din grupul FMM (France Medias Monde), nu este în niciun caz vocea oficială a Franţei” , a reacţionat Societatea jurnaliştilor (SDJ) de la canalul de televiziune de informaţii continue, într-un comunicat publicat pe reţelele de socializare.

„Media de interes public, nu media guvernamentală”

,,Ea este o media a serviciului public, nu o media guvernamentală. Nu este nici un operator al diplomaţiei de influenţă” , a insistat SDJ de la France 24.

Diplomații sunt invitați să fie „mai mobilizați pe rețelele de socializare” 

Într-un comunicat distinct, omologul său de la radio RFI (Radio France Internationale), care aparţine de asemenea de France Medias Monde, a reiterat că acest grup ,,nu este portavocea Palatului Elysee„.

,,Jurnaliştii noştri nu sunt în niciun caz şi nu vor fi niciodată un instrument în serviciul comunicării voastre şi al politicii voastre” , continuă SDJ de la RFI, un post de radio foarte ascultat în Africa.

,,Noi nu vom ceda niciodată vreo fărâmă din independenţa noastră” , continuă SDJ de la RFI, potrivit căruia ,,aceste fraze aruncă suspiciune şi discreditează munca corespondenţilor săi” .

Grupul France Medias Monde reuneşte France 24 (în franceză, engleză, arabă şi spaniolă), RFI (în franceză şi alte 15 limbi) şi Monte Carlo Douliya, un post de radio în limba arabă.

The post Jurnaliștii de la France 24 și RFI protestează după declarațiile lui Macron privind „strategia de influență a Franței”, în special în Africa appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code