Flux-stiri leontiuc turism

Cea mai lungă pârtie de schi din România este pe Semenic, în Banat – lipsește telegondola

Cândva stațiunea Crivaia era legată cu un telescaun de stațiunea Semenic. Telescaunul a fost abandonat în timpul reparaților. Miniștrii precum Elena Udrea au construit telegondole în alte zone ale țării, telegondole care nu au nici o utilitate în timp ce pârtia din Banat geme după un teleferic.

A nins trei zile la rând în Banat, iar vremea este perfectă de schiat! Timișenii sunt însă în carantină și nu pot părăsi perimetrul localităților „închise”, dar cărășenii se pot bucura de o pârtie de schi „bătută”, cea mai lungă din România, care leagă Semenicul de Văliug și se întinde pe 6 km.

„Anul acesta, iarna ne răsfață din plin și ne oferă șansa să coborâm pe cea mai lungă pârtie din România, Semenic – Văliug, de 6 km! E zăpadă acum, parcă suntem în ianuarie! Sâmbătă și duminică, toate pârtiile din Banatul Montan funcționează: Văliug, Gărâna, Semenic (inclusiv pârtia Slalom Uriaș), Muntele Mic. Zăpada depășește 1m pe Muntele Semenic”, povestește, pentru Tion, Georgian Popovici, implicat în promovarea Banatului Montan.

Cum ajungi să cobori pe pârtia Semenic – Văliug?
Între 19-21 martie, începând cu ora 10, un microbuz va face urcări regulate pe ruta Văliug – Semenic. Plecarea microbuzului este din parcarea Ponton Casa Baraj.

Cum se ajunge cel mai ușor pe pârtie? Prima variantă ar fi de pe Pârtia Slalom Uriaș.

„Urmând pârtia Slalom Uriaș de pe Muntele Semenic, după care cu 50m -100m înainte de baza teleschiului, trebuie să urmați un drum spre dreapta ce va duce spre pârtia Semenic – Văliug”, spun reprezentanții de la Banatul Montan.

Apoi urmează 5 km de pârtie (principală) până la Ponton Casa Baraj Văliug.

Cea de-a doua variantă ar fi pe pârtia Crucea de brazi de pe Semenic și pe lângă cabana „Prietenii Munților”, în partea stângă.

„Urmând pârtia Crucea de brazi, varianta cea mai din stânga, cu 200 de m înainte de cabana «Prietenii Munților», se deschide un drum în partea stângă. Imediat, este de urcat un mic deal, pe o lungime de 100m, după care se ajunge la intrarea în pădure de unde începe pârtia Semenic – Văliug”, mai povestesc cei de la Banatul Montan.

De acolo, pe o distanță de încă 6 km se urmează pârtia (principală) până la Ponton Văliug.

Microbuzul face curse cam la un interval de o oră, în funcție de condițiile de pe drum, începând cu ora 10. Astfel, programul este ușor variabil. O urcare costă 10-15 lei de persoană.

Pârtia Semenic – Văliug este, de fapt, un drum forestier, dar mult mai lat, fără instalație de urcare și funcționează doar când e zăpadă foarte mare, așa cum se întâmplă în această perioadă, relatează tion.ro .

„Primarul de aici din Reșita se luptă. E un proiect «Domeniul schiabil Semenic» și se dorește să se facă o gondolă care să deservească pârtia asta, să aibă zăpadă artificială prin tunuri, să se construiască mai multe ramificații care să fie alternative. E un proiect foarte mare, de 50 milioane euro. Momentan, ne bucurăm de ce avem. Pârtia e foarte ok, chiar te bucuri de schi”, a spus Georgian Popovici.

Punem și noi o întrebare domnilor de la Consiliul Județean Caraș Severin: Când aveți de gând să montați telegondola? Când vă veți oxigena mintea să treceți la fapte?

Leontiuc Marius, informația este preluată de la tion precum și fotografiile, editorialul în aserție și opinia ne aparțin
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 8 times, 1 visits today)

Hits: 13

Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code


Clipul săptămânii


Comentarii recente

Etichete