Flux-stiri

Louis Vuitton a copiat ia românească în noua sa colecție. Ce măsuri au fost luate

  • LV e acuzată că are cămăși copie a iei din Mărginimea Sibiului
  • Organizația „La blouse roumaine” a început o campanie „Give Credit”
  • LV nu a menționat originea simbolurilor și nici sursa de inspirație

Scandal cât casa… de modă! Louis Vuitton e pusă la colț pentru că a copiat ia românească! Românii s-au aprins în comentarii când au văzut noua colecție a celebrei case de modă. Mai multe cămăși sunt copie identică a iei din Mărginimea Sibiului. Louis Vuitton nu a menționat originea simbolurilor și nu au creditat sursa de inspirație.

În online a apărut și o campanie „Give Credit” pe care a pornit-o organizația „La blouse roumaine”. Campania cere să fie recunoscut portul tradițional românesc și îi cere brandului Louis Vuitton să scoată piesele din colecție până vor primi acordul din partea comunităților. Peste noapte, au apărut sute de poze cu românce îmbrăcate în ie identică cu cea prezentată în colecția LV.

Nu e prima dată când brandurile mari ne fură portul tradițional românesc. Dior a avut în colecție o vestă identică cu cea românească din Bihor. Vesta era 30.000 de euro – dar la creatorii originali, din România, ajungeau zero.

Citește și:

The post Louis Vuitton a copiat ia românească în noua sa colecție. Ce măsuri au fost luate appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Alexandru Anghel


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code