leontiuc Religie

Marius Leontiuc – Mesaj din ev. sf Ioan . Duminica Reformei Lutherane

Ioan 14:15-31 VDC
Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele. Și Eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac; și anume Duhul adevărului, pecare lumea nu-L poate primi, pentru că nu-L vede și nu-L cunoaște, dar voi Îl cunoașteţi, căci rămâne cu voi șiva fi în voi. Nu vă voi lăsa orfani, Mă voi întoarce la voi. Peste puţină vreme, lumea nu Mă va mai vedea, dar voi Mă veţi vedea; pentru că Eu trăiesc, și voi veţi trăi. În ziua aceea, veţi cunoaște că Eu sunt în Tatăl Meu, că voi sunteţi în Mine și că Eu sunt în voi. Cine are poruncile Mele și le păzește, acela Mă iubește și cine Mă iubește va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi și Mă voi arăta lui.” Iuda, nu Iscarioteanul, I-a zis: „Doamne, cum se face că Te vei arăta nouă, și nu lumii?” Drept răspuns, Isus i-a zis: „Dacă Mă iubește cineva, va păzi cuvântul Meu, și Tatăl Meu îl va iubi. Noi vom veni la el și vom locui împreună cu el. Cine nu Mă iubește nu păzește cuvintele Mele. Și cuvântul pe care-l auziţi nu este al Meu, ci al Tatălui, care M-a trimis. V-am spus aceste lucruri cât mai sunt cu voi. Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl în Numele Meu, văva învăţa toate lucrurile și vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu. Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte. Aţi auzit că v-amspus: ‘Mă ducși Mă voi întoarce la voi.’ Dacă M-aţi iubi, v-aţi fi bucurat că v-am zis: ‘Mă duc la Tatăl’, căci Tatăleste mai mare decât Mine. Și v-am spus aceste lucruri acum, înainte ca să se întâmple, pentru ca, atunci când se vor întâmpla, să credeţi. Nu voi mai vorbi mult cu voi, căci vine stăpânitorul lumii acesteia. El n-are nimic în Mine, dar vine pentru ca să cunoască lumea că Eu iubesc pe Tatăl și că fac așa cum Mi-a poruncit Tatăl. Sculaţi-vă, haidem să plecăm de aici!
VDC: Biblia sau Sfânta Scriptură cu Trimiteri 1924, Dumitru Cornilescu

Astăzi este o zi specială, este o zi mare pentru toate bisericile evanghelice și lutherane confesionale din toată lumea, se împlinesc 502 ani de la marea reformă evanghelică, declanșată de preotlul și doctorul Martin Luther la Augsburg. Linia evanghelică nu s-a întemeiat atunci, ea a existat permanent în istorie, Martin Luther afirmă în Marele Catehism despre aceste învățături primite de la Domnul Isus și de la apostoli, urmate de valdeenzi, husiți și mai apoi evanghelicii de la Augsburg.
Ce s-a întâmplat de fapt în reformă?
De facto și de plano Cuvintele Domnului Isus Hristos, Poruncile sale și legatele apostolice au fost readuse la lumină, au fost repriorate după ce catolicismul și ortodoxia au ascuns cerințele imperativ exprese ale lui Isus Hristos, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, așa L-au denumit apostolii. Iubirea de Hristos înseamnă păzirea poruncilor sale, în fapt este și ultima poruncă generică înainte de înălțare ,,… și învățații să păzească TOT CE V-AM PORUNCIT!”, iar prima poruncă hristică generică este cuprinsă în cuvintele„ vino după Mine…POCĂȚI-VĂ și CREDEȚI în EVANGHELIE”. Ca atare o pocăință reală este credința în Dumnezeu, în adevărul evangheliei, adevăr redat astăzi chiar în doctrina bisericilor lutherane confesionale. O pocăință fără doctrină evanghelică nu este pocăință. Martin Luther afirma chiar la reformă: trăim ceea ce credem, ne manifestăm așa cum avem convingerea credinței.
Dumnezeu ne cheamă pe fiecare, la păzirea poruncilor Hristice. Nu există o singură poruncă așa cum spun unii că doar porunca cea nouă a iubirii ar fi poruncă, împlinirea sacramentelor și a cuvintelor Domnului Isus constituie mod de viață.
Reforma a adus la lumină și un mare adevăr ascuns cu ticăloșie de unii cleri, și anume că există un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni (1 Timotei 2:versetele 5-6), ca atare cei care susțin că sfinții ar mijlocii pentru oameni și că ar trebui să ne închinăm lor, spun o mare minciună. Chiar sf. apostol Ioan a dorit să se închine îngerului, care în Apocalipsa cap 19 și 22 îi răspunde „Să nu mi te închini mie. Eu sunt slujitor împreună cu tine și frații tăii sfinții, doar lui Dumnezeu închină-te” . Vor venii și vor spune unii: „voi nu credeți în sfinți”. Aceasta este o minciună a diavolului, una dintre poruncile Hristice în care se reiau porunci generice ale Tatălui spune așa „ fiți sfinți căci Eu sunt sfânt !”. Dacă cineva crede că în raiul lui Dumnezeu vor fi și nesfinți, se înșală. Noi suntem sfinți căci suntem sfințiți tocmai prin harul Domnului Nostru Isus Hristos.
Liturghia noastră, doctrina noastră lutherană are consacrare directă în evanghelia sf. Ioan, ziua de astăzi este o zi de aducere aminte în care Dumnezeu a găsit un om pe nume Martin Luther prin care lumea întreagă este chemată la Evanghelie, la a crede în evanghelie, la puterea iertării, la sacrament spre iertarea păcatelor, și astfel primim PACEA promisă ca moștenire sacră de Isus.

Fiți binecuvântați !
Marius Leontiuc – senior editorGazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 12 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

Clipul săptămânii






Comentarii recente

Etichete