Flux-stiri

Politica sănătății este cea mai grea boală. Mesajul premierului de Ziua Națională a Supraviețuitorilor de Cancer

  • Nicolae Ciucă: „Am un mesaj optimist pentru bolnavii de cancer: suntem alături”.
  • 100.000 de bolnavi noi de cancer sunt diagnosticați anual.
  • În fiecare an mor 50.000 de bolnavi de cancer.

România devine oficial nu doar țara cu cele mai multe sărbători, ci și țara cu premierul care vrea să bifeze orice zi specială.

La o zi după ce le-a urat doar în scris Românilor de Pretutindeni, pentru că era duminică, ieri Nicolae Ciucă s-a dus în Parlament să vorbească de Ziua Națională a Supraviețuitorilor de Cancer.

Ciucă a recunoscut că nu are o statistică clară legată de supraviețuitori, dar a promis că va schimba asta.

50.000 de oameni mor în fiecare an de cancer. În pandemie, lucrurie s-au agravat, OMS spune că 55% din țări au avut disfunctionalități în serviciile oncologice. Pentru că medicii au evitat expunerea la COVID și multi pacienti nu s-au testat, Organizatia Europeană a Cancerului a estimat, vara trecută, că există un milion de cazuri de cancer nediagnosticate.

În stilul clasic, Ciucă a mai făcut o gafă: „Statul român trebuie să abandoneze dialogul.”

„Sunt profund emotionat sa ma aflu la acest eveniment”, a spus Prim-ministrul.

„Mesajul meu este unul de optimism pentru bolnavii oncologici din Romania. Să fiți puternici, să nu abandonați lupta! Nu sunteți singuri, suntem alături de dumneavoastră pentru a vă ajuta.”

„Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate”.

The post Politica sănătății este cea mai grea boală. Mesajul premierului de Ziua Națională a Supraviețuitorilor de Cancer appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code