Stiri din Austria

Român, tată a doi copii, condamnat în Austria pentru un jaf brutal comis cu ajutorul unei îngrijitoare

jaf brutal comis în locuința unui pensionar

Pentru un jaf brutal comis în locuința unui pensionar din Rangersdorf (Austria), în septembrie 2020, un membru al unei bande de patru români a fost condamnat luni, 6 februarie, la șase ani de închisoare la Tribunalul regional din Klagenfurt. Cei patru au legat și bătut victimele jafului. Infractorii au primit informații de la îngrijitoarea mamei pensionarului, o româncă.

Românul de 24 de ani condamnat se află în arest din august anul trecut. Tatăl a doi copii va merge acum la închisoare pentru un ceas și două inele când verdictul va deveni definitiv. Cei patru făptuitori sunt rude. Inculpații judecați până acum s-au învinuit unul pe altul în repetate rânduri pentru infracțiuni. Spargeri-fulger, comise de cinci români în Austria. Sute de telefoane, sustrase în mai puțin de două minute

Tânărul de 24 de ani a fost prins întâmplător în Franța vara trecută. Bărbatul a protestat luni în instanță susținând că nu el a fost cel care a ținut un cuțit la gâtul pensionarului de 64 de ani și l-a amenințat cu moartea. Victima nu și-a putut aminti exact detalii și nu a putut identifica corect acuzatul.

Însă probele ADN îi dovedesc complicitatea, dar nu și că ar fi ținut cuțitul în mână. Pedeapsa pentru tâlhărie calificată și furt este între doi și 15 ani de închisoare. Judecătorii l-au condamnat la șase ani de detenție.

A doua zi după atac, pensioanrul Franz Thaler, în vârstă de 64 de ani, a descris minutele de teroare pe care le-a trăit. „Nu mi s-a întâmplat niciodată să fiu amenințat cu un cuțit. Mi-a fost frică, să fiu sincer.”

Îngrijitoarea română a oferit informații infractorilor

Îngrijitoarea română care a avut grijă de mama victimei, în vârstă de 92 de ani, a jucat un rol cheie în jaf. Ea l-a întâlnit pe acuzat pe Facebook și a ajutat la elaborarea planului criminal. Acesta a oferit informații despre momentul în care pensionarul și mama sa se duc la culcare, ce uși sunt încuiate, ce obiecte de valoare pot fi sustrase și unde se află în casă.Tâlhar român condamnat la Klagenfurt, fusese ajutat de îngrijitoarea română să-l jefuiască pe proprietar

Pentru a-și disimula ajutorul, le-a permis să o rănească ușor în jaf. Potrivit acuzării, aceasta a primit 1.000 de euro din pradă. A fost condamnată la patru ani de închisoare. —

Un al doilea român, condamnat anul trecut

În noiembrie 2021, un alt român, de 31 de ani, a fost condamnat la șase ani și jumătate de închisoare în legătură cu jaful în timpul căruia hoții au furat numerar, bijuterii și o colecție valoroasă de monede. În instanță, bărbatul a plâns și și-a cerut „mii de scuze”.

Sursa: ORF. ZiarulRomanesc.at

Postarea Român, tată a doi copii, condamnat în Austria pentru un jaf brutal comis cu ajutorul unei îngrijitoare a apărut prima pe Ziarul Românesc Austria.

Sursa acestui editorial informativ în știri, este ziarulromanesc.at, știre pe care o preluăm.


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 42 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, pastor coordonator in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code