Stiri din Austria

Prima țară care a INTERZIS introducerea insectelor în alimentație, iată cine a spart gheața

Prima țară care a interzis introducerea insectelor în alimentație. Uniunea Europeană a aprobat în ultimele luni introducerea în piața alimentară a greierilor și a larvelor de bălegar, decizii controversate, care au provocat numeroase reacții din partea guvernelor și a activiștilor.
În 2023, o țară a decis să ia măsuri, în urma „deciziei anumitor state de a aproba utilizarea insectelor în producţia alimentară”.

Citiți și: Ungaria ”izolează” produsele care conţin proteine din insecte: “Este important să ne păstrăm tradiţiile gastronomice”

Prima țară care a interzis introducerea insectelor în alimentație

În timp ce pe continentul european continuă dezbaterile, un stat arab se „blindează” legislativ împotriva consumului de insecte. Qatarul a luat această decizie, pentru că produsele pe bază de insecte nu corespund „exigențelor normelor tehnice ale alimentelor halal”, autorizate de musulmani, a precizat într-un comunicat de presă Ministerul Sănătății din Golf.

Regulamentele Consiliului de Cooperare al Golfului şi „recomandările autorităţilor competente interzic consumul de insecte sau de proteine şi suplimentele extrase din insecte”, se mai arată în comunicat. În acelaşi document se precizează că anunţul vine ca urmare a „deciziei anumitor ţări de a aproba utilizarea insectelor în producţia alimentară”.

Citiți și: Presa austriacă: „Românii nu vor să mănânce insecte, preferă SARMALELE”

Ungaria ”izolează” produsele care conţin proteine din insecte 

Pentru o informare corectă a cumpărătorilor, și Ministerul Agriculturii din Ungaria va modifica regulamentul de etichetare a alimentelor. Astfel încât, produsele care conţin proteine din insecte să poată fi distinse şi separate pe rafturile magazinelor. Anunțul l-a dat ministrul ungar al agriculturii, István Nagy, miercuri, printr-un comunicat.

“Este important să ne păstrăm tradiţiile gastronomice şi să nu permitem să ni se schimbe obiceiurile alimentare”, a adăugat ministrul.

Și ministrul Petre Daea s-a arătat îngrijorat

El a precizat că românii trebuie să consume în continuare porc, vită și pui, iar „greierii trebuie lăsați să cânte”. De asemenea, el s-a exprimat împotriva consumului de larve de gândac de bălegar. Proaspăt aprobate de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară.

surse: Euronews, ZiarulRomanesc.at

Postarea Prima țară care a INTERZIS introducerea insectelor în alimentație, iată cine a spart gheața a apărut prima pe Ziarul Românesc Austria.

Sursa acestui editorial informativ în știri, este ziarulromanesc.at, știre pe care o preluăm.


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 46 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, pastor coordonator in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code