Flux-stiri

Se deschide circulaţia pe primul tronson al noii centuri a Capitalei – A0, între DN1 şi A3 / A fost finalizat cu 7 luni mai devreme faţă de termenul contractual

Azi, de la ora 15:00, se deschide circulaţia pe Lotul2 al Autostrăzii de Centură Bucureşti A0 Nord între nodul rutier cu DN1 şi nodul rutier cu A3 (Autostrada Bucureşti – Ploieşti).

Din cei 19 km finalizaţi se va circula momentan pe aproximativ 10 km, iar anul viitor, după asigurarea legăturii de lotul 3, A0 Nord, circulaţia va fi posibilă la profil de autostradă între DN1 şi DN2 pe 21 de km”, a spus Cristian Pistol, şeful CNAIR. Restul rămân „muzeu” în lipsa unei descărcări provizorii.

Construcţia efectivă a lotului 2 al A0 Nord a început în luna august 2022 şi a fost finalizată cu 7 luni mai devreme faţă de termenul contractual.

Asocierea de firme româneşti, SC SA&PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL, a avut la dispoziţie 831,92 milioane de de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport (PT).

Deschiderea circulaţiei va avea loc fără nicio ceremonie.

„Contractul a fost semnat cu UMB în 17.05.2021 şi ordinul de începere a fost dat în 16.08.2021. Din acest moment curg cele 12 luni aferente proiectării. Dar nu şi termenul pentru execuţie, 22 de luni, care curge din momentul emiterii, abia în 01.07.2022, a autorizaţiei de construire (AC). Aşadar, strict scriptic, termenul contractual de finalizare este 01.05.2024. UMB a început decopertările în primele zile din noiembrie 2021”, potrivit Asociaţiei Pro Infrastructura.

Cea mai recentă modernizare de pe un inel median al Bucureştiului a fost Pasajul de la Domneşti, care însă nu poate fluidiza corespunzător traficul în lipsa lăţirii centurii actuale – DNCB – la două benzi pe sens. Deşi de mai bine de 10 ani se discută de giratoriu, iar el a fost inaugurat anul acesta, compania de drumuri nu a pregătit şi drumul actual.

Momentan, actuala centură, este la profil de două benzi pe sens numai între A1 şi DN2, iar la Domneşti, Olteniţei şi Berceni au fost construite giratorii suspendate pentru fluidizarea traficului. Între DN2 şi A2 lucrările au înaintat foarte încet, fie au fost abandonate.

The post Se deschide circulaţia pe primul tronson al noii centuri a Capitalei – A0, între DN1 şi A3 / A fost finalizat cu 7 luni mai devreme faţă de termenul contractual appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Negreanu Gabriel


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code