- Israelul și Libanul sunt așteptate joi să decidă dacă acceptă încetarea focului.
- SUA și statete arabe lucrează pentru un acord de încetare a focului și în Gaza.
- Armata Israelului se pregătește pentru o intervenție terestră în Liban.
Libanul și Israelul sunt așteptate să decidă astăzi dacă acceptă un acord de încetare a focului de 21 de zile cerut miercuri de Statele Unite, Franța, dar și alte state europene și arabe. Acestea au cerut Guvernului israelian și grupării Hezbollah să dea o șansă diplomației pentru a evita un război regional total și a reîncepe discuțiile cu teroriștii Hamas în vederea eliberării ostaticilor din Gaza.
Hezbollah va opri lansările de rachete dacă Israelul va opri uciderea civililor în Gaza. Ce șanse sunt pentru pace?
Șansele pentru pace sunt foarte mici. Times of Israel transmitea declarațiile mai multor oficiali care îi cereau lui Netanyahu să nu accepte acest acord de pace, pentru că i-ar da grupării Hezbollah șansa să se regrupeze. Israelul a lovit 75 de ținte din Liban, dar și Hezbollah a lansat rachete asupra Isarelului. O încetare a focului din Liban ar da posibilitatea unor discuții pentru o eventuală pace în Gaza. Discursul lui Netanyahu este așteptat în New York la întâlnirea ONU.
The post SUA și Franța cer Israelului și Hezbollah un acord de încetare a focului pentru 21 de zile. Care sunt șansele pentru pace appeared first on Aleph News.
potrivit alephnews
Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Jipa Florin
Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.