Flux-stiri

Summit-ul extraordinar al G20 pe tema crizei din Afganistan, programat în octombrie

summit-g20summit-g20

  • Grupul statelor puternic industrializate şi emergente (G20) va organiza pe 12 octombrie, la Roma.
  • Grupul G20 se reunește pe tema crizei din Afganistan, anunţă Mario Draghi, premierul Italiei.
  • Italia deţine în prezent Preşedinţia organizaţiei.

Grupul statelor puternic industrializate şi emergente (G20) va organiza pe 12 octombrie, la Roma, o reuniune extraordinară pe tema crizei din Afganistan, anunţă Mario Draghi, premierul Italiei, ţară care deţine în prezent Preşedinţia organizaţiei.

„Va fi un summit extraordinar al G20, pe 12 octombrie, pe tema situaţiei din Afganistan”, a declarat Mario Draghi, citat de agenţia ANSA.

Summitul G20 se va desfăşura într-un format extins, fiind invitaţi inclusiv reprezentanţi ai Naţiunilor Unite, oficiali din Qatar, de la Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional.

„A avut loc deja o reuniune a miniştrilor de Externe din G20, la New York, unde s-a început pregătirea reuniunii liderilor ţărilor. Încercăm să vedem dacă există o comunitate a obiectivelor celor mai bogate ţări din lume. În primul rând, este vorba de necesităţile umanitare, avem de-a face cu o catastrofă umanitară care se amplifică deoarece Afganistanul nu are susţinerea restului lumii. Este datoria celor mai bogate ţări din lume să facă ceva, fără condiţionalităţi. Trebuie salvate vieţi omeneşti”, a subliniat Mario Draghi, potrivit site-ului Swissinfo.ch.

Afganistanul se confruntă cu o gravă criză politică, economică şi umanitară după decizia SUA privind retragerea trupelor, care a avut ca efect accederea cu forţa la putere a Mişcării talibanilor.

Din Grupul G20 fac parte Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, Franţa, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Marea Britanie, Rusia, Statele Unite, Turcia şi Uniunea Europeană.

The post Summit-ul extraordinar al G20 pe tema crizei din Afganistan, programat în octombrie appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code