stiinta

Un ghețar din Elveția, acoperit cu pături pentru a încetini topirea cauzată de încălzirea globală

Un ghețar uriaș de pe Muntele Titlis din Elveția s-a micșorat drastic în ultimele decenii, din cauza încălzirii globale.

Oficialii de la o stațiune de schi locală încearcă acum să încetinească topirea gheții, aruncând pături imense de lână peste ghețar și acoperind o suprafață de peste 1 milion de metri pătrați (sau aproximativ 14 terenuri de fotbal).

Scopul este izoleze gheața vulnerabilă a ghețarului și depozitele de zăpadă prin reflectarea unei cantități considerabile din energia Soarelui înapoi în atmosferă folosind materialul alb.

90% din ghețarii de pe Muntele Titlis vor dispărea până în anul 2100

Situația este disperată, acesta fiind încă un exemplu al efectelor devastatoare generate de încălzirea globală. Totodată, industriile locale sunt amenințate. Potrivit guvernului elvețian, 90% din cei 1.500 de ghețari rămași pe Muntele Titlis vor dispărea până în anul 2100 dacă emisiile de gaze cu efect de seră nu sunt reduse.

Potrivit oficialilor locali, dimensiunea păturilor de lână a trebuit să fie modificată în mod constant în ultimii ani pentru ca strategia să aibă un efect real. Muncitorii au fost nevoiți să coasă cu mare atenție păturile și să acopere ghețarul în decurs de cinci până la șase săptămâni în vara aceasta pentru a încetini topirea gheții.

Efectele încălzirii globale, resimțite în toată lumea

Efectele încălzirii globale sunt resimțite în toată lumea momentan, fenomene meteo extreme (furtuni devastatoare și incendii de vegetații cumplite) afectând mare parte din America de Nord și nord-vestul Pacificului, scrie Futurism.

Așadar, nu este deloc surprinzător faptul că pasionații de schi ar putea întâmpina dificultăți în curând în găsirea pârtiilor adecvate.

Vă mai recomandăm să citiți și:

28 de virusuri antice necunoscute științei, găsite într-un ghețar tibetan

Gheţarii cu mercur din Groenlanda, o amenințare pentru omenire

Studiu alarmant. Ritmul de topire a gheţarilor din lume s-a dublat în ultimii 20 de ani

Prăbușirea ghețarului din Himalaya reprezintă doar începutul unui proces pe termen lung

Articolul Un ghețar din Elveția, acoperit cu pături pentru a încetini topirea cauzată de încălzirea globală apare prima dată în Descopera.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editorGazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 1 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

Clipul săptămânii


Comentarii recente

Etichete